Blijf je ontwikkelen met de kennis en tips van onze experts

Trefwoorden
Anne de Jong

Coach2Pro Podcast

Maarten Fijnaut van Coach2Pro Podcast ging in gesprek met meestercoach en coachopleider Anne de Jong over haar masterclass Stoere interventies in lastige coachingstrajecten. Je hoort niet alleen wat je kunt verwachten tijdens de masterclass, maar gaat ook al aan de slag met het onderwerp. Beluister hier het fragment.
Lees meer
Anne de Jong

Misverstand van de coach - Ik mag geen tips en adviezen geven

Sommige gesprekken met je coachee worden ineffectief door hardnekkige misverstanden over coaching. Het lijkt alsof er gemeenschappelijke normen bestaan over hoe coaching zou moeten zijn. In dit blogitem wordt een van de misverstanden benoemd die ervoor kan zorgen dat een traject niet goed loopt.
Lees meer
Anne de Jong

De vicieuze cirkel

Soms beland je tijdens het coachingstraject in een vicieuze cirkel: het loopt niet lekker, je voelt als coach spanning of onrust en handelt vanuit een bepaalde rol (mama/macho/mol). Het effect hiervan is dat je coachee minder verantwoordelijkheid neemt. Hoe kun je dit patroon doorbreken?
Lees meer
Marijke Lingsma

Coach2Pro Podcast

Een prachtig, persoonlijk én leerzaam interview met Marijke Lingsma in de podcastserie Coach2Pro van Maarten Fijnaut. Marijke vertelt over: net tot het randje gaan, het ont-persoonlijken van conflicten, het voorkomen van een verrimpeld verleden, verdraagzaamheid en zo veel meer...
Lees meer
Marijke Lingsma

Progressiegericht werken is continu veranderen, sámen met je team

Zowel het team als de leidinggevende moeten in staat zijn om naar elkaar te luisteren. Hoe je dat aanpakt lees je in dit blog.
Lees meer
Marijke Lingsma

Coachend Leiderschap 3.0: Hoe wendbaar ben jij?

Als er één woord rondzoemt binnen organisaties dan is het wel ‘wendbaarheid’. Wendbaarheid is hot maar wekt tegelijkertijd nogal eens verkeerde verwachtingen, vooral bij ongeduldige managers en coaches. Zij willen dat iets nú verandert, want is dat niet wat wendbaar betekent?
Lees meer
Marijke Lingsma

5 toptips voor coachend leidinggeven

Toptips van een topcoach. Doe je voordeel met de tips van Marijke Lingsma, de grande dame van teamcoaching in Nederland en bestsellerauteur van verschillende boeken over teamcoaching, waaronder 'Aan de slag met teamcoaching'.
Lees meer
Marijke Lingsma

Interview | Teamcoaching: de veerkracht van teams vergroten

Marijke Lingsma is de grande dame van teamcoaching in Nederland. ‘Teams kunnen meer doen dan individuen. Teamleden versterken elkaar, maar maken elkaar ook het leven zuur. Dat is spannend. Waarom laat een organisatie het zover komen dat een team stagneert? Ik krijg de neiging om in deze teams te poken. Soft gedoe kan heel hard zijn. Het is mijn missie als teamcoach om de kracht, de vitaliteit en de wendbaarheid van teams te vergroten.’
Lees meer
Ien G.M. van der Pol

Coach2Pro Podcast

Maarten Fijnaut van Coach2Pro Podcast ging in gesprek met meestercoach en counselor Ien G.M. van der Pol over traumacoaching. Beluister hier een kort fragment.
Lees meer