Coaching

Trefwoorden
Jaco van der Schoor

Online teamcoaching: Baas over de setting

Waarschijnlijk ken je het wel. Je komt in de ruimte waar jouw teamcoaching straks gaat plaatsvinden en het eerste wat je doet is je de ruimte eigen maken. Ik doe dat tenminste altijd wel. Of “doe”, ik deed dat altijd, in de tijd dat we nog live teamcoachings deden. Voor Corona zeg maar.
Lees meer
Jaco van der Schoor

Online teamcoaching: (on)mogelijk?!

Online teamcoachen, kan dat? Als je me die vraag een jaar geleden gesteld zou hebben zou ik je zeer moeilijk hebben aangekeken. Ik zou in eerste instantie de nadelen hebben opgenoemd: Lastig, geen fysiek contact, minder mogelijkheden qua werkvormen, geen echt oogcontact, technisch gedoe onderweg.
Lees meer
Iris Kolthoff

Tips voor een online coachsessie

Iris Kolthoff is een ervaren coach en trainer. Ze leidt professionals op tot coach en voelt zich online als een vis in het water. Alleen al in deze quarantaineperiode trainde ze inmiddels al bijna 100 mensen in succesvol online coachen. Hier deelt ze handige tips die je kunt delen met je coachee, voorafgaand aan een online coachsessie.
Lees meer
Redactie

Hoe behoud je coachees tijdens de crisis? - Interview met Aartjan van Erkel

Bijna alle coaches hebben er door de coronacrisis mee te maken: coachees die massaal afzeggen. En toch kan jouw agenda de komende tijd weer vollopen. Want juist in deze onzekere tijden hebben je coachees jou als coach hard nodig.
Lees meer
Maarten Fijnaut

Podcast Judith Budde

Maarten Fijnaut van Coach2Pro Podast ging in gesprek met Judith Budde, directeur van Het Balkon, coach, opleider en auteur. In het gesprek ga je aan de slag met het onderwerp Voice Dialogue en krijg je een concrete opdracht/oefening mee om je voor te kunnen bereiden op de masterclass Voice Dialogue. Beluister hier een fragment.
Lees meer
Judith Budde

De zelven van Maarten in beeld

Maarten is projectleider bij een bouwbedrijf. Hij heeft tijdens een functioneringsgesprek de feedback gekregen dat hij wollig communiceert en te weinig besluitvaardig is. Maarten wil wel graag daadkrachtig zijn en helder zeggen wat hij bedoelt. Maar het lukt hem niet. Dat maakt hem onzeker en ontevreden over zichzelf. Hij volgt een aantal Voice Dialogue sessies en doet verrassende ontdekkingen. Zijn zelfbeeld zal op verschillende manieren veranderen.
Lees meer
Judith Budde

Dilemma’s oplossen? Een kwestie van anders luisteren

‘Wauw, wat een openbaring is dit’ zegt Maaike aan het eind van het coachingsgesprek met Judith. ‘Ik had niet gedacht dat een Voice Dialogue sessie zo’n impact zou hebben.’ Deze reactie kenmerkt de visie en methode Voice Dialogue perfect. Want wanneer je in gesprek gaat met alle verschillende stemmen in een cliënt, met alle Ikken die zich bemoeien met het vraagstuk en je laat ze een voor een aan het woord, dan ontstaan er al snel nieuwe inzichten.
Lees meer
Freek Sarink

Coachen als advocaat van de duivel

Een mannelijke cliënt van achter in de 30 wil gecoacht worden op het doorbreken van zijn patroon ontrouw te zijn. Deze case geeft je een duidelijk beeld van hoe de provocatieve stijl in de praktijk werkt.
Lees meer
Maarten Fijnaut

Podcast David de Kock

Een van de vele levenslessen die David de Kock in de podcast deelt is 'Iedereen heeft twee levens. Het tweede leven begint pas als jij beseft dat je er maar een hebt.' Luister de podcast en maak kennis met veel meer van David's levenlessen.
Lees meer
Susan Marletta Hart

HSP in liefdesrelaties

Hooggevoeligheid leert ons om niet altijd in de karrensporen van onze voorouders te blijven doorploeteren. Maar we hoeven ook niet te kiezen voor de snelweg die onze eigen ouders bouwden om met hoge haast door de vooruitgang te racen. Wie als hoogsensitief persoon (hsp) een relatie aangaat met een ander, kan beter het wiel – of de eigen weg – opnieuw uitvinden.
Lees meer
Susan Marletta Hart

David en zijn doelstelling

Hoe ga je om met stress als je hooggevoelig bent? Susan Marletta Hart is expert op het gebied van hoogsensitiviteit en de bedenker van de HSP-methode. Lees hier hoe zij haar methode toepast in de dagelijkse coachpraktijk, en daarmee mensen als David helpt om weer voldoening uit hun werk te halen.
Lees meer
Maarten Fijnaut

Podcast Susan Marletta Hart

Op 23 januari 2020 verzorgt Susan Marletta Hart de masterclass Werken met hoogsensitiviteit. Maarten Fijnaut van Coach2Pro ging met haar in gesprek over wat je kunt verwachten en hoe je je goed kunt voorbereiden op de masterclass.
Lees meer