Artikelen over coaching

Laat je inspireren door de coachexperts van Coachlink Academy


Experts uit het coachveld – denk aan bijvoorbeeld Marijke Lingsma, Jaco van der Schoor en Anne de Jong – delen graag hun inzichten en expertise met je. Verdiep je vakkennis met artikelen over coaching of luister een podcast en laat je inspireren door de (persoonlijke) verhalen van de coachexperts. Gebruik de filter om te zoeken op de coachingsonderwerpen die jou aanspreken.

Trefwoorden
Jaco van der Schoor

Online teamcoaching: Baas over de setting

Waarschijnlijk ken je het wel. Je komt in de ruimte waar jouw teamcoaching straks gaat plaatsvinden en het eerste wat je doet is je de ruimte eigen maken. Ik doe dat tenminste altijd wel. Of “doe”, ik deed dat altijd, in de tijd dat we nog live teamcoachings deden. Voor Corona zeg maar.
Lees meer
Jaco van der Schoor

Online teamcoaching: (on)mogelijk?!

Online teamcoachen, kan dat? Als je me die vraag een jaar geleden gesteld zou hebben zou ik je zeer moeilijk hebben aangekeken. Ik zou in eerste instantie de nadelen hebben opgenoemd: Lastig, geen fysiek contact, minder mogelijkheden qua werkvormen, geen echt oogcontact, technisch gedoe onderweg.
Lees meer
Maarten Fijnaut

Podcast Marijke Lingsma

Een prachtig, persoonlijk én leerzaam interview met Marijke Lingsma in de podcastserie Coach2Pro van Maarten Fijnaut. Marijke vertelt over: net tot het randje gaan, het ont-persoonlijken van conflicten, het voorkomen van een verrimpeld verleden, verdraagzaamheid en zo veel meer...
Lees meer
Marijke Lingsma

Progressiegericht werken is continu veranderen, sámen met je team

Zowel het team als de leidinggevende moeten in staat zijn om naar elkaar te luisteren. Hoe je dat aanpakt lees je in dit blog.
Lees meer
Marijke Lingsma

Coachend Leiderschap 3.0: Hoe wendbaar ben jij?

Als er één woord rondzoemt binnen organisaties dan is het wel ‘wendbaarheid’. Wendbaarheid is hot maar wekt tegelijkertijd nogal eens verkeerde verwachtingen, vooral bij ongeduldige managers en coaches. Zij willen dat iets nú verandert, want is dat niet wat wendbaar betekent?
Lees meer
Marijke Lingsma

5 toptips voor coachend leidinggeven

Toptips van een topcoach. Doe je voordeel met de tips van Marijke Lingsma, de grande dame van teamcoaching in Nederland en bestsellerauteur van verschillende boeken over teamcoaching, waaronder 'Aan de slag met teamcoaching'.
Lees meer
Marijke Lingsma

Interview | Teamcoaching: de veerkracht van teams vergroten

Marijke Lingsma is de grande dame van teamcoaching in Nederland. ‘Teams kunnen meer doen dan individuen. Teamleden versterken elkaar, maar maken elkaar ook het leven zuur. Dat is spannend. Waarom laat een organisatie het zover komen dat een team stagneert? Ik krijg de neiging om in deze teams te poken. Soft gedoe kan heel hard zijn. Het is mijn missie als teamcoach om de kracht, de vitaliteit en de wendbaarheid van teams te vergroten.’
Lees meer