Waarom meedoen aan Coachtalent van het Jaar een goed idee is

Marloes van Beersum | 21 december 2021
Marloes van Beersum is uitgever bij Coachlink en zit in de jury van Coachtalent van het Jaar. Je leest over haar ervaringen als jurylid en waarom zij denkt dat het een goed idee is dat jij je als coach opgeeft voor Coachtalent van het Jaar.

Ik vermoed eigenlijk dat het not done is om uit de school te klappen over bijnamen die je alleen onder collega’s gebruikt, maar wie maakt me wat. Vorig jaar verkozen we voor de eerste keer het ‘Coachtalent van het Jaar’, wat heel wat serieuzer klinkt dat de ‘Gouden tissuebox’, zoals deze verkiezing onder collega’s heette. Want dat is toch zoals de we de werkruimte van de coach voor ons zien – pre-corona tenminste: twee stoelen, een tafeltje en in het midden daarop: een tissuebox. Niet zo gek, want in coachkamers wordt heel wat afgesnotterd. Werken aan jezelf gaat nou eenmaal gepaard met emoties. Dus ja, je kunt prachtige prijzen winnen – een fantastische opleiding, heel veel leesvoer – maar dus ook die glimmende tissuebox. Laten we ’m voor het gemak het gouden kalf van de coachingswereld noemen.

Waarom we uiteindelijk toch kozen voor een serieuzere benaming van de verkiezing, heeft alles te maken met het waarom ervan. Er zijn veel mensen die zich bezighouden met coaching en er zijn er nog veel meer met een mening over dit vakgebied. Maar ons gaat het om die coaches die zich met hart en ziel inzetten voor hun coachees.  Dat is niets om lacherig over te doen: dat is het absoluut waard om net zo serieus te nemen als deze mensen hun vak.

Voor Coachtalent van het Jaar 2020 mocht ik mij als jurylid buigen over de inzendingen van de top 10 coaches (die een coachsessie met eigen cliënten hadden opgenomen) en de live-coachsessies van de drie finalisten. In deze livesessies was het drie keer dezelfde acteur die met hetzelfde vraagstuk bij de coach aanklopte. En daar bleek maar weer: zo veel coaches, zo veel stijlen. Onze coachee werd op drie totaal verschillende manieren weer een eindje verder op weg geholpen.

Nu moet ik bekennen dat mijn kennis over coaching vooral boekenwijsheid is: als uitgever van boeken over coaching en persoonlijke ontwikkeling heb ik al bijna 10 jaar de meest uiteenlopende benaderingen, visies, methodes, technieken en aanpakken voorbij zien komen. Maar zoals de meeste auteurs ook in hun boeken zeggen: coaching leer je niet uit een boek, het gaat ook vooral om meters maken, vallen en opstaan, bijleren en reflecteren op wat je doet. Het mooie is dat ik dit allemaal zag langskomen bij het observeren van deze drie 45 minuten durende coachsessies. Om maar niet te spreken van wat de geoefende ogen van mijn collega-juryleden zagen – alle drie ervaren coaches en coachopleiders. Ik denk dat ik niet buiten mijn boekje ga als ik zeg dat het voor ons allemaal – juryleden én deelnemende coaches – een leerzame ervaring was.

Twijfel je of jij een coachtalent bent, of om jezelf op te geven voor deze verkiezing? Twijfel lijkt me een prima eigenschap voor een coach, maar zet die voor nu even overboord. Omdat je het waard bent. En omdat je vak het waard is. We heten je heel graag welkom bij Coachtalent van het Jaar.

Meld je nu aan!

Inschrijven kan tot 26 januari 2022.