Er wordt aankomend jaar geen Coachtalent van het Jaar georganiseerd. Inschrijven is niet mogelijk.

Coachtalent van het Jaar

De winnaar is bekend!

En de winnaar is ... Heleen de Wit! Na een spannende finale is vandaag de winnaar van Coachtalent van het Jaar 2022 bekendgemaakt. Heleen wist de jury te overtuigen en krijgt naast de titel ‘Coachtalent van het Jaar’ ook een aantal mooie prijzen, waaronder de fameuze Gouden Tissuebox.

De finale
Tijdens de finale let de jury op een aantal onderdelen, waaronder contracteren, reflectie, de take-aways voor de coachee, de goede vraag stellen en de juiste laag raken. Uit het juryrapport:

“Als (heel) jonge coach heeft Heleen indruk weten te maken op de jury. Ze was heel nieuwsgierig, vroeg stevig door en contracteerde goed. Haar reflectie was super; lerend, een grote lach en een helder beeld van wat beter had gekund, maar ook van wat goed ging.”

Prijzenpakket voor de winnaar
Heleen ontvangt de Top 10 coachingsboeken van Boom Uitgevers, een jaarabonnement op Coachfinder, een online opleiding naar keuze bij coachingsinstituut NONONS én een abonnement op de trainingen van de coachgoeroes van 365 dagen succesvol. Last but not least is ze de trotse bezitter van De Gouden Tissuebox! De andere finalisten ontvangen ook een mooi prijzenpakket.

Gefeliciteerd Heleen!

Wil je weten wat Heleen komend jaar onderneemt? Volg haar dan op Instagram en/of LinkedIn.

Wat houdt Coachtalent van het Jaar precies in?

Voor wie?

  • Je bent opgeleid als coach en/óf je bent geregistreerd bij NOBCO, NIP, Noloc, STiR, LVSC of ICF. 
  • Je bent als coach zicht- en vindbaar via een website of social mediaprofiel.
  • Je hebt in de afgelopen 12 maanden minstens 8 coachees onder je hoede gehad.
  • Je bent niet langer dan 5 jaar aan het werk als coach.

De Gouden tissuebox (en nog veel meer prijzen)

Voor 2023 zijn we nog bezig met het bepalen van de prijzen, maar alle deelnemers ontvangen leuke kortingen en de finalisten en winnaars een mooi prijzenpakket. En de winnaar ontvangt natuurlijk de Gouden Tissuebox! 

De spelregels

Ronde 1
Alle kandidaten worden gepresenteerd op deze website met foto en motivatie. Je gaat in deze ronde ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk op je gestemd wordt. Dat doe je door je eigen netwerk in te schakelen op je eigen creatieve manier. De tien kandidaten op wie het meeste is gestemd gaan door naar ronde 2.

Ronde 2
Tijd om de jury te overtuigen. Dat doe je met een pitchend filmpje van maximaal 2 minuten waarin jij de jury vertelt waarom jij Coachtalent van het Jaar bent en een opname van een (geanonimiseerde) coachingssessie. Dit is een compleet gesprek van 30 minuten, inclusief opening en afsluiting (geen kennismakingssessie). Je geeft (schriftelijk) in max. 300 woorden aan hoe het voortraject eruit zag.

De 3 coaches met de meest overtuigende coachingssessie en pitch gaan door naar de finale (ronde 3).

Ronde 3
Je gaat de jury ontmoeten! Allereerst in een informele setting, tijdens een lunch met de jury en jouw medekandidaten. Daarna wordt het weer serieus: jij houdt een coachingsgesprek met een acteur voor de jury. De casus krijg je uiteraard vooraf toegestuurd. Op deze manier krijg jij alle ruimte om te laten zien wat je kan. In een supervisiesetting zal de jury jou evalueren en krijg jij de kans te reflecteren. Voorafgaand deelt de huidige winnaar nog een aantal coachingstips met je.   

Met al deze informatie op zak bepaalt de jury in onderling overleg wie Coachtalent van het Jaar wordt. 

De prijsuitreiking
De winnaar wordt bekend gemaakt! 

Waar let de jury op?

Om te beoordelen wie Coachtalent van het Jaar moet worden, kijkt de jury hoe jij het doet op de volgende onderdelen:

  • Contracteren 
  • Zelf-en omgevingsbewustzijn in het hier en nu
  • Reflectie
  • Mature coaching
  • De balans tussen ondersteunen, uitdagen, volgen en sturen 
  • Empathie tonen/verbinding maken
  • De juiste oefening/model op het juiste moment
  • De goede vraag stellen en de juiste laag raken
  • Zichtbaar durven zijn

 

De jury

Juryvoorzitter: Anne de Jong
Anne heeft 25 jaar ervaring als psycholoog, spreker, coach, trainer en opleider. Na haar studie psychologie deed ze ongeveer alle coach vervolgopleidingen die er zijn in Nederland. In 2010 vertaalde ze haar coachervaring naar haar eigen coachopleiding NONONS. Het is haar missie om helderheid en frisheid te brengen in het coachingsvak. Ze is auteur van succesvolle coachboeken, waaronder No-nonsense coaching (2016).

   

David de Kock
David de Kock vormt samen met Arjan Vergeer het positiefste duo van Nederland. Hun missie? Van Nederland het gelukkigste land ter wereld maken. Hun boek 365 dagen succesvol is al vijf jaar lang een bestseller in Nederland. Met ruim 250.000 Facebook-volgers, uitverkochte seminars in AFAS Live en Ziggo Dome én een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad horen David en Arjan bij de invloedrijkste denkers van Nederland over geluk en succes.

   
Marloes van Beersum
Marloes kent de coachwereld van binnen en buiten als uitgever van uiteenlopende boeken op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling. In de afgelopen negen jaar heeft ze tientallen coaches ondersteund bij het opzetten, schrijven en uitgeven van hun boek. Scherp op de inhoud, zacht op de relatie: een coachboek is voor haar geslaagd als het een stevige basis kent, mooie inzichten en handvatten biedt en als het even kan ook nog eens lekker weglees
   
Wouter Metz
Wouter is coach en ondernemer van zijn eigen bedrijf Powerful People. Eerder was hij semi-professioneel tennisser en succesvol advocaat. Totdat hij merkte dat dat eigenlijk niet zo bij hem paste en dat hij er geen energie meer van kreeg. Nu helpt Wouter young professionals om zich weer te verbinden met hun diepste zelf zodat ze meer uit hun werk- en privéleven te halen. Wouter is winnaar van Coachtalent van het Jaar 2020.

 

Vragen?

Stuur een mail naar coachtalent@coachlinkacademy.nl of bel (020) 520 01 20.

Coachtalent van het Jaar 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door