Coachtalent van het jaar

Coachtalent van het jaar bekend!

Wouter Metz is tijdens de prijsuitreiking op 4 november uitgeroepen tot Coachtalent van het jaar 2020.

De top 3

De jury heeft de top 3 van Coachtalent van het jaar als volgt bepaald:

  1. Wouter Metz
  2. Yanne Eijkenboom
  3. Johan van Tiel

Dit betekent dat Wouter Metz winnaar is van: een meter coachingsboeken van Boom uitgevers Amsterdam, een opleiding naar keuze bij Coachinstituut Nonons, een jaar lang toegang tot de 365 Business Tribe van de coachgoeroes van 365 Dagen Succesvol, exposure via Coachlink en Coachlink Academy en uiteraard: dé Gouden Tissuebox!

De weg naar de finale

In ronde 1 hebben zich maar liefst 46 coachtalenten aangemeld en in ronde 2 zijn er totaal 5445 stemmen uitgebracht. In ronde 3 hebben de 11 coaches met meeste stemmen Wouter Metz, Willemien Bakker-Davidse, Yanne Eijkenboom, Marco Tieleman, Johan van Tiel, Ina Mennegat, Lonneke de Wit-Schaart, Shanaz Sinnige, Xavier James, Manou van Eerten* en Fenneke van Vliet - de Nooij* (*gedeelde 10e plaats) alles uit de kast gehaald om om de jury te overtuigen. De drie coaches met de meest overtuigende inzending gaan de jury op vrijdag 30 oktober live ontmoeten.

De finale

De finale vond plaats op vrijdag 30 oktober. Daarin hebben de coaches in een live gevoerd coachgesprek laten zien waar ze voor staan. Dit gesprek werd gevolgd door een korte persoonlijke reflectie door coach en ook door de coachee, die vertelde wat hij mee naar huis nam van het gesprek. Vervolgens hebben de juryleden hun feedback gedeeld met de coaches. Aan het eind van deze dag en een flinke discussie later is daar de winnaar uitgekomen.

De jury van Coachtalent van het jaar 2020:

Juryvoorzitter: Anne de Jong

Juryvoorzitter: Anne de Jong

Anne heeft 25 jaar ervaring als psycholoog, spreker, coach, trainer en opleider. Na haar studie psychologie deed ze ongeveer alle coach vervolgopleidingen die er zijn in Nederland. In 2010 vertaalde ze haar coachervaring naar haar eigen coachopleiding NONONS. Het is haar missie om helderheid en frisheid te brengen in het coachingsvak. Ze is auteur van de succesvolle coachboeken zoals No-nonsense coaching (2016) en No-nonsense coachen als het complex wordt (2019).

David de Kock

David de Kock

David de Kock vormt samen met Arjan Vergeer het positiefste duo van Nederland. Hun missie? Van Nederland het gelukkigste land ter wereld maken. Hun boek 365 dagen succesvol is al vijf jaar lang een bestseller in Nederland. Met ruim 250.000 Facebook-volgers, uitverkochte seminars in AFAS Live en Ziggo Dome én een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad horen David en Arjan bij de invloedrijkste denkers van Nederland over geluk en succes.

Marloes van Beersum

Marloes van Beersum

Marloes kent de coachwereld van binnen en buiten als uitgever van uiteenlopende boeken op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling. In de afgelopen negen jaar heeft ze tientallen coaches ondersteund bij het opzetten, schrijven en uitgeven van hun boek. Scherp op de inhoud, zacht op de relatie: een coachboek is voor haar geslaagd als het een stevige basis kent, mooie inzichten en handvatten biedt en als het even kan ook nog eens lekker wegleest.

Tim Theeboom

Tim Theeboom

Tim is van huis uit psycholoog en gespecialiseerd in de effectiviteit van coaching in organisaties. Hij is kerndocent, programmacoördinator en onderzoeker aan het VU Center for Executive Coaching. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring als coach en is associate partner bij adviesbureau Reflect Academy. Tim publiceerde verschillende artikelen in wetenschappelijke vakbladen en spreekt regelmatig op internationale coachingscongressen.

Coachtalent van het jaar 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door: