Experts

Boers

Aty Boers

Aty Boers is organisatiekundige, coach en trainer en heeft ruime ervaring met het aansturen van grote transities. Ze is medeoprichter van Valuebridge, een adviesbureau dat organisaties ondersteunt bij het realiseren van betekenisvolle veranderingen. Dat is ook wat ze het liefst doet: organisaties betekenisvoller maken. Haar expertise schuilt in het procesgericht organiseren en verbeteren van organisaties. Ontwerpen en ontwikkelen gaan daarbij hand in hand. Aty ziet zichzelf als de ‘externe hulpmotor’ die potentie en ideeën bij elkaar brengt. Ze werkt veel samen met Marijke Lingsma en publiceerde samen met haar diverse boeken en artikelen op het gebied van proces- en verandermanagement, waaronder De 10 principes van agile-lean teamcoaching (2018).
Brabander

Roy de Brabander

Roy de Brabander is adviseur, trainer en coach. Hij heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden en opleiden van professionals. Zijn specialisaties zijn teamcoaching, coachend leiderschap, missie- en strategieontwikkeling en authentiek leiderschap. Het is zijn persoonlijke missie om anderen aan te sporen zichzelf te worden door zichzelf te zíjn. Systeemdenken is voor hem de vanzelfsprekende bril waardoor hij naar teams en organisaties kijkt. Hij wil hen vandaaruit aanmoedigen om nieuwe perspectieven te ontwikkelen, zodat leren weer leuk wordt en bijdragen aan het organisatieresultaat iets vanzelfsprekends. Samen met Marijke Lingsma schreef Roy het Praktijkboek teamcoaching, aan de slag (2018).
Brakel

Arko van Brakel

Arko van Brakel is een ondernemer in hart en nieren die wordt gedreven door innovatie. Hij stond aan de wieg van diverse ondernemingen, waaronder EuroNet Internet, het opleidingsinstituut Next Marketeer, training- en adviesbedrijf Nieuwe Helden en leiderschapsinstituut de Baak. Hij is ook mede-oprichter van het internationale Semco Style Institute waar hij werkzaam is als Chief Inspiration Officer. Naast ondernemer is hij een veelgevraagd adviseur, spreker, dagvoorzitter, trainer en coach. Zijn specialisatie is de ontwikkeling van ondernemerschap in mensen en binnen organisaties. Van zijn hand verschenen drie populaire boeken waarin hij zijn expertise deelt: Nieuwe Helden, Iedereen Ondernemer en Ondernemen met Lef.
Houtkamp

Bob Houtkamp

Bob Houtkamp heeft meer dan 25 jaar ervaring met teamontwikkeling en de professionalisering van organisaties. Maatschappelijke relevantie staat daarbij altijd centraal. Net als intrinsieke motivatie. Zijn motto luidt: ‘Stimuleer mensen niet door de grond onder hun voeten heet te maken, maar door het vuur in henzelf aan te wakkeren’. Om dat te bereiken switcht hij moeiteloos van rol. Nu eens is hij de initiator, dan weer de doener of de helper. Hij vindt altijd de verbinding met anderen. Bovendien weet hij precies hoe je mensen, producten, diensten, klanten en community’s met elkaar verbindt om een opgave te dienen. Sinds 2019 geeft hij leiding aan zijn eigen adviesbureau Organiseren met Aandacht.
Jong

Anne de Jong

Anne de Jong is oprichter en eigenaar van NONONS, een opleidingsinstituut voor coaching in Amsterdam en Rotterdam. Na haar studie psychologie verdiepte Anne zich onder meer in executive coaching, Voice Dialogue en Transactionele Analyse. Behalve individuele coaching doet ze veel maatwerktrajecten op het gebied van zelfsturing en coachend leiderschap. Ze is scherp, confronterend en warm en deelt haar nuchtere blik op het coachingsvak graag met anderen. Ze schreef de bestseller No-nonsense coaching en (samen met Marielle Rumph) het boek De bekendste methodieken voor no-nonsense coachen. In september 2019 verschijnt haar nieuwste boek: No-nonsense coachen als het complex wordt.
Koning

Peter Koning

Peter Koning is een gedreven manager, trainer en adviseur met meer dan tien jaar ervaring. Agile is zijn tweede natuur. Als Senior Leadership Consultant bij Prowareness loodst hij managementteams van grote organisaties vakkundig door het Agile proces. Hij weet als geen ander wat voor omgeving Agile teams nodig hebben en hoe je die omgeving creëert. Peter is bovendien een expert op het gebied van Agile tools, metrics, meetings en structuur. Hij is auteur van het boek Toolkit voor agile leaders. Peter vindt het leuk om managers te coachen in hun veranderende rol en om met bedrijven mee te denken over hun strategie.
Lingsma

Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is oprichter, directeur en partner van opleidingsinstituut Coach Boulevard. Binnen het coachvak wordt ze gezien als toonaangevend en inspirerend. Ze heeft meerdere bestsellers op haar naam staan waaronder de Coachingskalender en standaardwerken als Aan de slag met teamcoaching. Ze wordt ook wel de ‘Grand Lady’ van het coachen genoemd. Die titel dankt ze aan haar pionierswerk op het gebied van systeemgerichte coaching in organisaties. Ze gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel in plaats van naar de afzonderlijke delen. In haar benadering staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu centraal.
Pol

Ien G.M. van der Pol

Ien G.M. van der Pol is oprichter van de Alba-academie, een bekend en erkend opleidingsinstituut voor professionele coaching en counseling. Als meestercoach en counselor heeft ze zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in traumabegeleiding door middel van Identity-oriented Psychotherapy (IoPT). Deze therapie gaat ervan uit dat we zelf in staat zijn de scherven van ons trauma te lijmen en helpt daarbij. Ien is gefascineerd door de helende werking van de menselijke resonantie in de IoPT-opstellingen. Haar fascinatie, de theorie, de lessen en haar praktijkervaringen met cliënten deelt ze in het boek Coachen waar het pijn doet (2019). Eerder schreef ze het standaardwerk Coachen als professie (2013) en Coaching essentials voor managers (2014).
Ruijters

Manon Ruijters

Manon Ruijters is eigenaar van Good Work Company, lector bij Aeres Hogeschool in Wageningen en hoogleraar aan de VU. Ze houdt zich bezig met vraagstukken rondom professionele ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Onderzoek en praktijk lopen in haar werk voortdurend door elkaar heen. Wat ze in de praktijk tegenkomt en uitprobeert, versmelt vervolgens met het lopende onderzoek – en omgekeerd. Manon helpt mensen en organisaties met het realiseren van hun ambities. Daarnaast begeleidt ze teams die hun kwaliteiten individueel en op teamniveau maximaal willen benutten. Haar drijfveer is ‘goed werk’: werk dat van hoge kwaliteit is, maatschappelijk verantwoord en betekenisvol voor alle betrokkenen.
Schoor

Jaco van der Schoor

Jaco van der Schoor is directeur van Mensen in Bedrijf en expert op het gebied van teamontwikkeling en samenwerking binnen teams. Hij adviseert en begeleidt teams van grote organisaties. Jaco gaat analystisch én sensitief te werk. Hij beleeft veel plezier aan het bedenken van nieuwe ideeën en het delen van kennis. Die kennis deelt hij via trainingen en in zijn boeken en artikelen. Daarnaast ontwikkelde hij samen met Thijs Rijnbergen TeamQ, een online tool waarmee je kunt meten hoe je team ervoor staat. Hij is auteur van diverse boeken, waaronder Tools voor teams (2016).