De experts van Coachlink Academy

Arjen Banach

Arjen Banach

Arjen Banach is een veelgevraagd spreker op het gebied van organisatieontwikkeling, innovatie, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. In 2019 werd hij uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende sprekers in Nederland. Als host van de podcast ‘Energie aan het Werk’ trekt hij langs de opvallendste werkgevers. Arjen heeft het veelgeprezen boek Organisatievibe op zijn naam staan.
Marloes van Beersum

Marloes van Beersum

Marloes kent de coachwereld van binnen en buiten als uitgever van uiteenlopende boeken op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling. In de afgelopen negen jaar heeft ze tientallen coaches ondersteund bij het opzetten, schrijven en uitgeven van hun boek. Scherp op de inhoud, zacht op de relatie: een coachboek is voor haar geslaagd als het een stevige basis kent, mooie inzichten en handvatten biedt en als het even kan ook nog eens lekker wegleest.
Job Boersma

Job Boersma

Job Boersma is psycholoog, auteur en gespreksleider/moderator. Hij geeft trainingen rond strategische gespreksvoering zoals onderhandelen, toezichthouden en adviseren. Zijn missie is om de kwaliteit van gesprekken te verbeteren wanneer professionals elkaar beïnvloeden bij besluitvorming, lastige conflicten, onderhandelingen of dialogen. Hij gebruikt daarvoor een combinatie van Harvard-stijl onderhandelen, dialoogvormen en lichaamstaal en emotie-analyse. Job studeerde hiervoor onder meer ‘Facial Action Coding System’ of FACS bij Dr. Erica Rosenberg (scientific consultant voor de TV serie ‘Lie To Me’). Daarnaast werd hij in analytisch interviewen opgeleid door voormalig CIA agent en leugendetectiewizard James Newberry.
Hylke Bonnema

Hylke Bonnema

Hylke Bonnema is psycholoog en dé expert in familieopstellingen. Hij werd opgeleid door Bert Helliger, de grondlegger van het systemische werk. In zijn eigen Academie van Opstellingen geeft hij als meesteropsteller en systemisch leiderschapsexpert les en begeleidt hij opstellingen volgens het ‘nieuwe opstellen’ dat zijn kracht ontleent aan het vertrouwen op gevoel en intuïtie. Dagelijks laat Hylke met zijn ontwapenende, onverschrokken stijl mensen en organisaties hun blokkades opheffen en bewegen naar zichzelf, hun kracht en hun doelen. Zijn inspiratie haalt hij uit de liefde voor zijn gezin, omgeving en klanten. Hylke is auteur van het boek Het nieuwe opstellen.
Joris Brenninkmeijer

Joris Brenninkmeijer

Joris Brenninkmeijer is coach, teambegeleider en organisatieontwikkelaar. In begeleidingstrajecten zoekt hij, zorgvuldig en met humor, naar de juiste vraag als startpunt voor het goede gesprek. Zijn mooiste vraag is: ‘Wat gaat je hierbij aan het hart?’

In januari 2020 is Joris samen met Mieke Voogd Bureau Begeleidingskunst gestart, met als missie: bijdragen aan moedige gesprekken over goed werk, door leiders, begeleiders en professionals.
Judith Budde

Judith Budde

Opleider, trainer en coach Judith Budde is expert op het gebied van Voice Dialogue. Ze is mede-oprichter en directeur van Opleidingscentrum het Balkon en leidt daar Voice Dialogue-opleidingen en -retreats. Daarnaast geeft ze overal in het land lezingen en workshops. Judith is daadkrachtig, helder en scherp en heeft een warme persoonlijkheid. De meeste voldoening haalt ze uit het begeleiden van mensen en teams naar meer openheid en verbondenheid en in de ontwikkeling van hun volledige potentieel. Ze is co-auteur van de boeken Drama in bedrijf, de bestseller Ik (k)en mijn ikken en van Coachen met Voice Dialogue, Handboek voor begeleiders.
Patrick Davidson

Patrick Davidson

Patrick Davidson helpt mensen & teams om op eigen kracht te veranderen. Hij schreef de bestsellers Werkvuur: hoe energieke mensen & teams positieve impact maken , Waar haal je de energie vandaan? en het in 8 talen verschenen Musk Mania. Samen met Hans van der Loo is hij eigenaar van betterday en EnergyFinder. Patrick is daarnaast veelgevraagd spreker en een inspirerende dagvoorzitter. Gefascineerd door mensen en teams die zichzelf overtreffen. Hij weet precies hoe jij met je team beter kunt presteren en bezorgt je in minder dan een dag een vliegende (door-)start.
Peter Dona

Peter Dona

Drs. Peter Dona is eigenaar van adviesbureau Dona HR Advies BV, adviseurs op het gebied van duurzame inzetbaarheid, integraal gezondheid management en strategisch HRM. Daarnaast is hij medeoprichter en eigenaar van adviesbureau Donysium BV, gespecialiseerd in vraagstukken van strategische personeelsplanning en HR risicomanagement. Peter adviseert verzekeraars, arbodiensten, grote ondernemingen en mkb-bedrijven in vrijwel alle sectoren over productiviteitverbeteringen, duurzame inzetbaarheid, HRM en strategische personeelsplanning. Peter is tevens kerndocent bij Avans Plus en betrokken bij meerdere post-hbo en masteropleidingen.
Annemieke Figee

Annemieke Figee

Annemieke is psycholoog en teamcoach. Samen met Léonie van Rijn is zij eigenaar van Firijn. Hun gezamenlijke missie is om complexe teamzaken simpel te houden. Zij coachen teams met relatief simpele interventies die grote impact hebben. Ze hebben een eigen methodiek ontwikkeld om hardnekkige patronen in teams te veranderen, waarin de ongeschreven regels van het team een grote rol spelen. Ze trainen en coachen ook managers en teamcoaches in hun methodiek. Kenmerkend voor Annemieke zijn haar scherpe analyses en resultaatgerichtheid. Vanuit zachtheid houdt ze teams stevige spiegels voor en leert hen hoe ze die zélf kunnen doorbreken.
Saskia Geraerts

Saskia Geraerts

Saskia Geraerts is psycholoog en coach. Ze is gespecialiseerd in zelfbeeld en eetproblematiek. In haar praktijk helpt ze dagelijks mensen een optimistisch(er) zelfbeeld te ontwikkelen. Ze leert je op een andere manier naar jezelf en je omstandigheden te kijken en hoe je hier verandering in kunt aanbrengen. Saskia werkt graag met enthousiaste cliënten die persoonlijke groei als een verrijking zien, en het vermoeden hebben dat ze meer in hun mars hebben dan er nu uitkomt. Naast individuele coaching, geeft Saskia ook workshops en lezingen en treedt ze regelmatig op als tv-psycholoog bij onder andere RTL4 en SBS6. Saskia is auteur van het boek PRFCT.
Elke Geraerts

Elke Geraerts

Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Elke is mede-oprichter en managing partner van Better Minds at Work en schreef de bestsellers Mentaal Kapitaal, Het Nieuwe Mentaal – Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes en Authentieke Intelligentie. Mentaal Kapitaal werd recent uitgebracht op de internationale markt, getiteld Better Minds en wordt momenteel in het Chinees vertaald. Elke weet altijd weer over het brein te inspireren en inzichten te geven die een levenslange impact kunnen hebben.
Anne de Jong

Anne de Jong

Anne is oprichter en mede-eigenaar van NONONS. Ze heeft 25 jaar ervaring als psycholoog, spreker, coach, trainer en opleider. Na haar studie psychologie deed ze ongeveer alle coach vervolgopleidingen die er zijn in Nederland. In 2010 besloot ze haar coachervaring te vertalen een eigen coachopleiding. Ze vond dat het anders kon. Dat coachopleidingen praktischer, slimmer en duidelijker konden. Het is haar missie om helderheid en frisheid brengen in het vak waar het vaak zwaar en moeilijk gaat, ook als het complex wordt. Ze is auteur van bekende coachboeken zoals No-nonsense coaching (2016), De bekendste methodieken voor no-nonsense coaching (2019) en No-nonsense coachen als het complex wordt (2019).
David de Kock

David de Kock

David de Kock vormt samen met Arjan Vergeer het positiefste duo van Nederland. Hun missie? Van Nederland het gelukkigste land ter wereld maken. Hun boek 365 dagen succesvol is al vijf jaar lang een bestseller in Nederland. Met ruim 250.000 Facebook-volgers, uitverkochte seminars in AFAS Live en Ziggo Dome én een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad horen David en Arjan bij de invloedrijkste denkers van Nederland over geluk en succes. Het Parool plaatste de twee zelfs in het rijtje Paulo Coelho, Deepak Chopra en Brené Brown: mensen die anderen het best helpen met power en plezier te leven. Het geheim van hun succes en straks ook dat van jou is de 365-methodiek.

Foto: All Is Amazing
Iris Kolthoff

Iris Kolthoff

Iris Kolthoff is een ervaren coach en trainer met een achtergrond in organisatie- en gezondheidspsychologie. Ze is eigenaar van Canvas Rotterdam en mede-eigenaar van Blooming Stories. Naast haar eigen ondernemingen is ze ook trainer bij opleidingsinstituut NONONS, waar ze professionals opleid tot coach.

Iris voelt zich online als een vis in het water en kan je fantastische tips en adviezen geven over online coachen.
Aline Kruit

Aline Kruit

Aline Kruit is arts, coach en ACT-docent bij met jarenlange ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Ze werkt intensief met ACT (Acceptance and Commitment Therapy), zowel in groepen als individueel. Ze is gespecialiseerd in de behandeling van slapeloosheid met ACT en schreef er twee boeken over: Slapen is niets doen en Eerste hulp bij beter slapen. Aline leidt ACT-geschoolde hulpverleners op tot ACT-slaapcoach, geeft workshops en lezingen. Zelf heeft ze ACT ervaren als een levensveranderende therapievorm en voor haar is het inmiddels dan ook als een levenswijze. Haar kennis en ervaring met ACT deelt Aline graag met anderen, onder andere via de Alba-Academie.
Sterre van Leer

Sterre van Leer

Sterre van Leer is al sinds 2011 de gedreven hoofdredacteur van Psychologie Magazine dat onder haar leiding is uitgegroeid tot een platform voor zelfontwikkeling met allerlei tools zoals online testen, trainingen en de ‘coachfinder’. In haar visie is het magazine als een intelligente coach die je herinnert aan je sterke kanten: verstandig, begripvol, integer, soms confronterend, maar altijd positief. Als rasoptimist ziet Sterre het als haar missie om de inzichten uit de positieve psychologie te verspreiden en elke dag een steuntje in de rug te zijn voor haar lezers. Haar voorspelling: 2020 wordt het jaar van de herwaardering van het lijden.
Thijs Lindhout

Thijs Lindhout

Thijs Lindhout is altijd op zoek naar inspiratie om van het leven iets nóg mooiers te maken. Zijn zoektocht naar geluk begon acht jaar geleden toen hij zelf niet lekker in zijn vel zat. Hij reisde de hele wereld rond en bezocht alle goeroe’s die claimen hét stappenplan naar geluk en succes te hebben. Op een seminar van Remco Claassen werden zijn ogen pas echt geopend: het leven is een zoektocht naar de connectie met jezelf. In deze zoektocht is Thijs volledig uit de bocht gevlogen. In positieve zin. Nu trekt hij zelf volle zalen met lezingen en de 100% Inspiratie Show . Op hilarische wijze neemt hij het publiek mee op zijn zoektocht en inspireert hij je om het nummer één ding te doen dat écht gelukkig maakt.
Marijke Lingsma

Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is oprichter, directeur en partner van opleidingsinstituut Coach Boulevard. Ze heeft meerdere bestsellers op haar naam staan waaronder de Coachingskalender en standaardwerken als Aan de slag met teamcoaching. Ze wordt ook wel de ‘Grand Lady’ van het coachen genoemd. Die titel dankt ze aan haar pionierswerk op het gebied van systeemgerichte coaching in organisaties. Ze gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel in plaats van naar de afzonderlijke delen. In haar benadering staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu centraal.
Hans van der Loo

Hans van der Loo

Hans van der Loo is expert op het gebied van energiek veranderen. Als adviseur, publicist en spreker richt hij zich op het bevorderen van de kracht waarmee mensen, teams en organisaties in beweging komen om uitzonderlijke prestaties te realiseren. Dat doet hij vanuit het bedrijf EnergyFinder - een bedrijf dat zich richt op het activeren van mensen en teams - waar hij mede-oprichter en mede-eigenaar van is.
Hans van der Loo is schrijver van bestsellers als Waar haal je de energie vandaan?, Kus de visie wakker, Musk Mania, We hebben er zin in, Energy Boost en Vaart maken.
Susan Marletta Hart

Susan Marletta Hart

Drs. Susan Marletta Hart maakte het begrip hooggevoeligheid bekend in Nederland en is een internationale autoriteit op dit gebied. Ze heeft een praktijk voor hooggevoelige mensen in Oegstgeest en geeft regelmatig HSP-retreats en -trainingen in Zeeland, Castricum en Zwitserland. Daarnaast coacht en traint ze personen en bedrijven op het gebied van bewustwording en verandermanagement. Ze schreef zeven boeken, waaronder de bestseller Leven met hooggevoeligheid, van opgave naar gave en ze ontwikkelde de communicatietheorie De horizontale en verticale dynamiek®, waarin ze de twee basisbehoeften van de mens blootlegt. Susan leeft en werkt afwisselend in Zwitserland en Nederland.
Marianne Meijers

Marianne Meijers

Ontwerpdenker Marianne Meijers is docent en studiecoach aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast heeft ze haar eigen coachingspraktijk. Ze is gespecialiseerd in kracht- en zijnsgericht coachen. In haar coachsessies en workshops combineert ze mindful en krachtgericht coachen met oefeningen en technieken uit het Design Thinking. Deze mix van creatief en positief zelfonderzoek resulteerde in de OJO-methode (Ontwerp Je Ontwikkeling). Deze doeltreffende methode ondersteunt cliënten die door keuzestress zijn vastgelopen. Marianne schreef er ook een boek over, Ontwerp je ontwikkeling, waarin ze coaches inspiratie en handvatten aanreikt.
Ien G.M. van der Pol

Ien G.M. van der Pol

Ien G.M. van der Pol is oprichter van de Alba-academie, een bekend en erkend opleidingsinstituut voor professionele coaching en counseling. Als meestercoach en counselor heeft ze zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in traumabegeleiding door middel van Identity-oriented Psychotherapy (IoPT). Deze therapie gaat ervan uit dat we zelf in staat zijn de scherven van ons trauma te lijmen en helpt daarbij. Ien is gefascineerd door de helende werking van de menselijke resonantie in de IoPT-opstellingen. Haar fascinatie, de theorie, de lessen en haar praktijkervaringen met cliënten deelt ze in het boek Coachen waar het pijn doet (2019). Eerder schreef ze het standaardwerk Coachen als professie (2013) en Coaching essentials voor managers (2014).
Anne Ribbers

Anne Ribbers

Anne Ribbers is arbeids- & organisatiepsycholoog en heeft ruime ervaring als trainer, opleider, onderzoeker (online) coach. Ze is medeoprichter van eCoachPro/eCarePro en daar verantwoordelijk voor leer- en (gedrag)ontwikkelingsprogramma’s voor grote organisaties. Zij is pionier op het gebied van online begeleiding en ontving voor haar onderzoek aan de Tilburg University op dit gebied een substantiële subsidie van ZonMW (de afdeling ‘Health’) van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Daarnaast is zij dagelijks actief in het (online) begeleiden van (executive) professionals op het snijvlak van gezondheid, werk en persoonlijke effectiviteit. Anne is medeauteur van het boek E-coaching.
Léonie van Rijn

Léonie van Rijn

Léonie van Rijn is psycholoog en teamcoach. Samen met Annemieke Figee is zij eigenaar van Firijn. Hun gezamenlijke missie is om complexe teamzaken simpel te maken en houden. Zij coachen teams met, op het oog, simpele interventies die grote impact hebben. Ze begeleiden organisaties bij cultuurverandering. Hierbij maken ze gebruik van hun eigen methodiek om hardnekkige patronen in teams te veranderen. De ongeschreven regels van het team spelen hierin een grote rol. Kenmerkend voor Léonie zijn haar oprechtheid, rust en resultaatgerichtheid. Met humor en compassie legt ze patronen in teams bloot. Hier stopt ze echter niet. Ze pakt door tot er resultaten geboekt zijn.
Annita Rogier

Annita Rogier

Annita Rogier is als veelgeprezen coach, opleidster, psycholoog, auteur en voorzitter van de vereniging Erkende Stress en Burn-outcoaches een autoriteit binnen haar vakgebied. Ze adviseert organisaties over het verlagen van werkdruk. Daarnaast geeft ze trainingen aan mensen die hun veerkracht willen vergroten, mensen met stressklachten, aan stress- en burn-outcoaches en aan managers die beter met stress van hun medewerkers willen omgaan. Ze is auteur van Handboek coachen bij stress en burn-out (2016) en Van uitgeblust naar energiek (2020).
Freek Sarink

Freek Sarink

Freek Sarink is provocatief psycholoog en systeemtherapeut. Hij werkt – provocatief – in zijn eigen praktijk, geeft trainingen en workshops, en geeft les aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast werkt hij samen met collega’s in Spanje en Latijns-Amerika om ook daar de provocatieve psychologie van de grond te krijgen. Hij is auteur van het boek Provocatieve Psychologie en coaching, dat ook in Spanje is uitgebracht.
Jaco van der Schoor

Jaco van der Schoor

Jaco van der Schoor is directeur van Mensen in Bedrijf en expert op het gebied van teamontwikkeling en samenwerking binnen teams. Hij adviseert en begeleidt teams van grote organisaties. Jaco gaat analystisch én sensitief te werk. Hij beleeft veel plezier aan het bedenken van nieuwe ideeën en het delen van kennis. Die kennis deelt hij via trainingen en in zijn boeken en artikelen. Daarnaast ontwikkelde hij samen met Thijs Rijnbergen TeamQ, een online tool waarmee je kunt meten hoe je team ervoor staat. Hij is auteur van diverse boeken, waaronder Tools voor teams (2016). Dit jaar verschijnt het boek Teams van de toekomst van zijn hand.
Frank Schurink

Frank Schurink

Frank Schurink is een creatieve duizendpoot. Als bedenker van Gedoemanagement helpt hij mensen om hun persoonlijke mogelijkheden beter te benutten. Hij is ook oprichter-directeur van Okapi Corporate Identity Atelier, dat bedrijven helpt bij het ontwikkelen van passende identiteiten die energie geven en gedoe minimaliseren. Frank Schurink geeft inzichtelijke, confronterende en humoristische lezingen, trainingen en workshops rond het thema Gedoemanagement. Gedoe is een prachtige bindende factor tussen mensen van alle rangen en roept bij iedereen wel herkenning op. Interessant is dan de vraag wat gedoe is en wat het doet met de dynamiek van jou en je organisatie? Is er een effectieve en praktische manier om er mee om te gaan?
Marije van der Star

Marije van der Star

Marije van der Star is innovatiemanager bij Psychologie Magazine en oprichter van Coachfinder, het platform dat coaching op de kaart wil zetten. Twee jaar lang kroop Marije in de huid van coaches en ‘coachzoekers’ om erachter te komen hoe ze beide groepen beter aan elkaar zou kunnen koppelen. Ze sprak hiervoor met tientallen coaches en cliënten. Ze ontrafelde het zoektraject en ontdekte precies wanneer coachzoekers afhaken bij het vinden van een geschikte coach. Al die kennis is verwerkt in de Coachfinder-tool die de juiste coaches en cliënten bij elkaar brengt. Marije zit nooit om ideeën verlegen, ze is creatief en heeft een neus voor vernieuwing.
Matthijs Steeneveld

Matthijs Steeneveld

Matthijs Steeneveld is een bevlogen coach, positief psycholoog en auteur van de boeken Optimisme - Hoop - Veerkracht - Zelfvertrouwen, #imperfectlife en Appreciative Inquiry.

Op basis van positieve psychologie, mindfulness en appreciative inquiry (waarderend onderzoeken) begeleidt hij coaches, professionals en particulieren in omgaan met stress en angst.
Stephen Steijger

Stephen Steijger

Stephen Steijger is ervaringsdeskundige en expert op het gebied van teamontwikkeling. Daarnaast is hij geaccrediteerd senior NOBCO-coach. Hij werkt vanuit Optimaal Talent aan training en coaching van personen, teams en organisaties op het gebied van HR, (verander)management en persoonlijke effectiviteit. Samen met Viktor en Erik Steijger schreef hij onder andere Top 10 voor topteams en Wendbaar werken.
Viktor Steijger

Viktor Steijger

Viktor Steijger is ervaringsdeskundige en expert op het gebied van teamontwikkeling. Met zijn broer Stephen werkt hij vanuit Optimaal Talent aan training en coaching van personen, teams en organisaties op het gebied van HR, (verander)management en persoonlijke effectiviteit. Met Stephen en Erik Steijger schreef hij onder andere Top 10 voor topteams en Wendbaar werken.
Tim Theeboom

Tim Theeboom

Tim Theeboom is van huis uit psycholoog en gespecialiseerd in de effectiviteit van coaching in organisaties. Hij werkt als onderzoeker, docent en coach. Momenteel is hij kerndocent, programmacoördinator en onderzoeker aan het VU Center for Executive Coaching. Ook is hij betrokken bij verschillende andere coachingsopleidingen, zoals Schouten University en RINO. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring als coach en is associate partner bij Reflect Academy, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in coaching, training en advies voor hogescholen en universiteiten. Tim publiceerde verschillende artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en vakbladen en spreekt regelmatig op internationale coachingscongressen.
Mieke Voogd

Mieke Voogd

Mieke Voogd is coach, supervisor en opleider van professioneel begeleiders. Haar manier van werken kenmerkt zich door, met veel aandacht, op een speelse manier te zoeken naar de volgende stap. Haar favoriete vraag is: ‘Zou je dat ook anders kunnen zien?'

In januari 2020 is Mieke samen met Joris Brenninkmeijer Bureau Begeleidingskunst gestart, met als missie: bijdragen aan moedige gesprekken over goed werk, door leiders, begeleiders en professionals.
Ine van Wijk

Ine van Wijk

Ine van Wijk is trainer/coach bij Vitalogisch. Zij begeleidt mensen bij het ontdekken van hun talenten en drijfveren. Daarnaast helpt zij organisaties en personen van ‘weten’ naar ‘doen’.