De experts van Coachlink Academy

Boers

Aty Boers

Aty Boers is organisatiekundige, coach en trainer en heeft ruime ervaring met het aansturen van grote transities. Ze is medeoprichter van Valuebridge, een adviesbureau dat organisaties ondersteunt bij het realiseren van betekenisvolle veranderingen. Dat is ook wat ze het liefst doet: organisaties betekenisvoller maken. Haar expertise schuilt in het procesgericht organiseren en verbeteren van organisaties. Ontwerpen en ontwikkelen gaan daarbij hand in hand. Aty ziet zichzelf als de ‘externe hulpmotor’ die potentie en ideeën bij elkaar brengt. Ze werkt veel samen met Marijke Lingsma en publiceerde samen met haar diverse boeken en artikelen op het gebied van proces- en verandermanagement, waaronder De 10 principes van agile-lean teamcoaching (2018).
Bonnema

Hylke Bonnema

Hylke Bonnema is psycholoog en dé expert in familieopstellingen. Hij werd opgeleid door Bert Helliger, de grondlegger van het systemische werk. In zijn eigen Academie van Opstellingen geeft hij als meesteropsteller en systemisch leiderschapsexpert les en begeleidt hij opstellingen volgens het ‘nieuwe opstellen’ dat zijn kracht ontleent aan het vertrouwen op gevoel en intuïtie. Dagelijks laat Hylke met zijn ontwapenende, onverschrokken stijl mensen en organisaties hun blokkades opheffen en bewegen naar zichzelf, hun kracht en hun doelen. Zijn inspiratie haalt hij uit de liefde voor zijn gezin, omgeving en klanten. Hylke is auteur van het boek Het nieuwe opstellen.
Brabander

Roy de Brabander

Roy de Brabander is adviseur, trainer en coach. Hij heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden en opleiden van professionals. Zijn specialisaties zijn teamcoaching, coachend leiderschap, missie- en strategieontwikkeling en authentiek leiderschap. Het is zijn persoonlijke missie om anderen aan te sporen zichzelf te worden door zichzelf te zíjn. Systeemdenken is voor hem de vanzelfsprekende bril waardoor hij naar teams en organisaties kijkt. Hij wil hen vandaaruit aanmoedigen om nieuwe perspectieven te ontwikkelen, zodat leren weer leuk wordt en bijdragen aan het organisatieresultaat iets vanzelfsprekends. Samen met Marijke Lingsma schreef Roy het Praktijkboek teamcoaching, aan de slag (2018).
Brakel

Arko van Brakel

Arko van Brakel is een ondernemer in hart en nieren die wordt gedreven door innovatie. Hij stond aan de wieg van diverse ondernemingen, waaronder EuroNet Internet, het opleidingsinstituut Next Marketeer, training- en adviesbedrijf Nieuwe Helden en leiderschapsinstituut de Baak. Hij is ook mede-oprichter van het internationale Semco Style Institute waar hij werkzaam is als Chief Inspiration Officer. Naast ondernemer is hij een veelgevraagd adviseur, spreker, dagvoorzitter, trainer en coach. Zijn specialisatie is de ontwikkeling van ondernemerschap in mensen en binnen organisaties. Van zijn hand verschenen drie populaire boeken waarin hij zijn expertise deelt: Nieuwe Helden, Iedereen Ondernemer en Ondernemen met Lef.
Budde

Judith Budde

Opleider, trainer en coach Judith Budde is expert op het gebied van Voice Dialogue. Ze is mede-oprichter en directeur van Opleidingscentrum het Balkon en leidt daar Voice Dialogue-opleidingen en -retreats. Daarnaast geeft ze overal in het land lezingen en workshops. Judith is daadkrachtig, helder en scherp en heeft een warme persoonlijkheid. De meeste voldoening haalt ze uit het begeleiden van mensen en teams naar meer openheid en verbondenheid en in de ontwikkeling van hun volledige potentieel. Ze is co-auteur van de boeken Drama in bedrijf, de bestseller Ik (k)en mijn ikken en van Coachen met Voice Dialogue, Handboek voor begeleiders.
Geraerts

Saskia Geraerts

Saskia Geraerts is psycholoog en coach. Ze is gespecialiseerd in zelfbeeld en eetproblematiek. In haar praktijk helpt ze dagelijks mensen een optimistisch(er) zelfbeeld te ontwikkelen. Ze leert je op een andere manier naar jezelf en je omstandigheden te kijken en hoe je hier verandering in kunt aanbrengen. Saskia werkt graag met enthousiaste cliënten die persoonlijke groei als een verrijking zien, en het vermoeden hebben dat ze meer in hun mars hebben dan er nu uitkomt. Naast individuele coaching, geeft Saskia ook workshops en lezingen en treedt ze regelmatig op als tv-psycholoog bij onder andere RTL4 en SBS6. Saskia is auteur van het boek PRFCT.
Houtkamp

Bob Houtkamp

Bob Houtkamp heeft meer dan 25 jaar ervaring met teamontwikkeling en de professionalisering van organisaties. Maatschappelijke relevantie staat daarbij altijd centraal. Net als intrinsieke motivatie. Zijn motto luidt: ‘Stimuleer mensen niet door de grond onder hun voeten heet te maken, maar door het vuur in henzelf aan te wakkeren’. Om dat te bereiken switcht hij moeiteloos van rol. Nu eens is hij de initiator, dan weer de doener of de helper. Hij vindt altijd de verbinding met anderen. Bovendien weet hij precies hoe je mensen, producten, diensten, klanten en community’s met elkaar verbindt om een opgave te dienen. Sinds 2019 geeft hij leiding aan zijn eigen adviesbureau Organiseren met Aandacht.
Jong

Anne de Jong

Anne is oprichter en mede-eigenaar van NONONS. Ze heeft 25 jaar ervaring als psycholoog, spreker, coach, trainer en opleider. Na haar studie psychologie deed ze ongeveer alle coach vervolgopleidingen die er zijn in Nederland. In 2010 besloot ze haar coachervaring te vertalen een eigen coachopleiding. Ze vond dat het anders kon. Dat coachopleidingen praktischer, slimmer en duidelijker konden. Het is haar missie om helderheid en frisheid brengen in het vak waar het vaak zwaar en moeilijk gaat, ook als het complex wordt. Ze is auteur van bekende coachboeken zoals No-nonsense coaching (2016), De bekendste methodieken voor no-nonsense coaching (2019) en No-nonsense coachen als het complex wordt (2019).
Kock

David de Kock

David de Kock vormt samen met Arjan Vergeer het positiefste duo van Nederland. Hun missie? Van Nederland het gelukkigste land ter wereld maken. Hun boek 365 dagen succesvol is al vijf jaar lang een bestseller in Nederland. Met ruim 250.000 Facebook-volgers, uitverkochte seminars in AFAS Live en Ziggo Dome én een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad horen David en Arjan bij de invloedrijkste denkers van Nederland over geluk en succes. Het Parool plaatste de twee zelfs in het rijtje Paulo Coelho, Deepak Chopra en Brené Brown: mensen die anderen het best helpen met power en plezier te leven. Het geheim van hun succes en straks ook dat van jou is de 365-methodiek.

Foto: All Is Amazing
Koning

Peter Koning

Peter Koning is een gedreven manager, trainer en adviseur met meer dan tien jaar ervaring. Agile is zijn tweede natuur. Als Senior Leadership Consultant bij Prowareness loodst hij managementteams van grote organisaties vakkundig door het Agile proces. Hij weet als geen ander wat voor omgeving Agile teams nodig hebben en hoe je die omgeving creëert. Peter is bovendien een expert op het gebied van Agile tools, metrics, meetings en structuur. Hij is auteur van het boek Toolkit voor agile leaders. Peter vindt het leuk om managers te coachen in hun veranderende rol en om met bedrijven mee te denken over hun strategie.
Kruit

Aline Kruit

Aline Kruit is arts, coach en ACT-docent bij met jarenlange ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Ze werkt intensief met ACT (Acceptance and Commitment Therapy), zowel in groepen als individueel. Ze is gespecialiseerd in de behandeling van slapeloosheid met ACT en schreef er twee boeken over: Slapen is niets doen en Eerste hulp bij beter slapen. Aline leidt ACT-geschoolde hulpverleners op tot ACT-slaapcoach, geeft workshops en lezingen. Zelf heeft ze ACT ervaren als een levensveranderende therapievorm en voor haar is het inmiddels dan ook als een levenswijze. Haar kennis en ervaring met ACT deelt Aline graag met anderen, onder andere via de Alba-Academie.
Leer

Sterre van Leer

Sterre van Leer is al sinds 2011 de gedreven hoofdredacteur van Psychologie Magazine dat onder haar leiding is uitgegroeid tot een platform voor zelfontwikkeling met allerlei tools zoals online testen, trainingen en de ‘coachfinder’. In haar visie is het magazine als een intelligente coach die je herinnert aan je sterke kanten: verstandig, begripvol, integer, soms confronterend, maar altijd positief. Als rasoptimist ziet Sterre het als haar missie om de inzichten uit de positieve psychologie te verspreiden en elke dag een steuntje in de rug te zijn voor haar lezers. Haar voorspelling: 2020 wordt het jaar van de herwaardering van het lijden.
Lindhout

Thijs Lindhout

Thijs Lindhout is altijd op zoek naar inspiratie om van het leven iets nóg mooiers te maken. Zijn zoektocht naar geluk begon acht jaar geleden toen hij zelf niet lekker in zijn vel zat. Hij reisde de hele wereld rond en bezocht alle goeroe’s die claimen hét stappenplan naar geluk en succes te hebben. Op een seminar van Remco Claassen werden zijn ogen pas echt geopend: het leven is een zoektocht naar de connectie met jezelf. In deze zoektocht is Thijs volledig uit de bocht gevlogen. In positieve zin. Nu trekt hij zelf volle zalen met lezingen en de 100% Inspiratie Show . Op hilarische wijze neemt hij het publiek mee op zijn zoektocht en inspireert hij je om het nummer één ding te doen dat écht gelukkig maakt.
Lingsma

Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is oprichter, directeur en partner van opleidingsinstituut Coach Boulevard. Binnen het coachvak wordt ze gezien als toonaangevend en inspirerend. Ze heeft meerdere bestsellers op haar naam staan waaronder de Coachingskalender en standaardwerken als Aan de slag met teamcoaching. Ze wordt ook wel de ‘Grand Lady’ van het coachen genoemd. Die titel dankt ze aan haar pionierswerk op het gebied van systeemgerichte coaching in organisaties. Ze gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel in plaats van naar de afzonderlijke delen. In haar benadering staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu centraal.
Marletta Hart

Susan Marletta Hart

Drs. Susan Marletta Hart maakte het begrip hooggevoeligheid bekend in Nederland en is een internationale autoriteit op dit gebied. Ze heeft een praktijk voor hooggevoelige mensen in Oegstgeest en geeft regelmatig HSP-retreats en -trainingen in Zeeland, Castricum en Zwitserland. Daarnaast coacht en traint ze personen en bedrijven op het gebied van bewustwording en verandermanagement. Ze schreef zeven boeken, waaronder de bestseller Leven met hooggevoeligheid, van opgave naar gave en ze ontwikkelde de communicatietheorie De horizontale en verticale dynamiek®, waarin ze de twee basisbehoeften van de mens blootlegt. Susan leeft en werkt afwisselend in Zwitserland en Nederland.
Meijers

Marianne Meijers

Ontwerpdenker Marianne Meijers is docent en studiecoach aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast heeft ze haar eigen coachingspraktijk. Ze is gespecialiseerd in kracht- en zijnsgericht coachen. In haar coachsessies en workshops combineert ze mindful en krachtgericht coachen met oefeningen en technieken uit het Design Thinking. Deze mix van creatief en positief zelfonderzoek resulteerde in de OJO-methode (Ontwerp Je Ontwikkeling). Deze doeltreffende methode ondersteunt cliënten die door keuzestress zijn vastgelopen. Marianne schreef er ook een boek over, Ontwerp je ontwikkeling, waarin ze coaches inspiratie en handvatten aanreikt.
Pol

Ien G.M. van der Pol

Ien G.M. van der Pol is oprichter van de Alba-academie, een bekend en erkend opleidingsinstituut voor professionele coaching en counseling. Als meestercoach en counselor heeft ze zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in traumabegeleiding door middel van Identity-oriented Psychotherapy (IoPT). Deze therapie gaat ervan uit dat we zelf in staat zijn de scherven van ons trauma te lijmen en helpt daarbij. Ien is gefascineerd door de helende werking van de menselijke resonantie in de IoPT-opstellingen. Haar fascinatie, de theorie, de lessen en haar praktijkervaringen met cliënten deelt ze in het boek Coachen waar het pijn doet (2019). Eerder schreef ze het standaardwerk Coachen als professie (2013) en Coaching essentials voor managers (2014).
Ruijters

Manon Ruijters

Manon Ruijters is eigenaar van Good Work Company, lector bij Aeres Hogeschool in Wageningen en hoogleraar aan de VU. Ze houdt zich bezig met vraagstukken rondom professionele ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Onderzoek en praktijk lopen in haar werk voortdurend door elkaar heen. Wat ze in de praktijk tegenkomt en uitprobeert, versmelt vervolgens met het lopende onderzoek – en omgekeerd. Manon helpt mensen en organisaties met het realiseren van hun ambities. Daarnaast begeleidt ze teams die hun kwaliteiten individueel en op teamniveau maximaal willen benutten. Haar drijfveer is ‘goed werk’: werk dat van hoge kwaliteit is, maatschappelijk verantwoord en betekenisvol voor alle betrokkenen.
Sarink

Freek Sarink

Freek Sarink is provocatief psycholoog en systeemtherapeut. Hij werkt – provocatief – in zijn eigen praktijk, geeft trainingen en workshops, en geeft les aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast werkt hij samen met collega’s in Spanje en Latijns-Amerika om ook daar de provocatieve psychologie van de grond te krijgen. Hij is auteur van het boek Provocatieve Psychologie en coaching, dat ook in Spanje is uitgebracht.
Schoor

Jaco van der Schoor

Jaco van der Schoor is directeur van Mensen in Bedrijf en expert op het gebied van teamontwikkeling en samenwerking binnen teams. Hij adviseert en begeleidt teams van grote organisaties. Jaco gaat analystisch én sensitief te werk. Hij beleeft veel plezier aan het bedenken van nieuwe ideeën en het delen van kennis. Die kennis deelt hij via trainingen en in zijn boeken en artikelen. Daarnaast ontwikkelde hij samen met Thijs Rijnbergen TeamQ, een online tool waarmee je kunt meten hoe je team ervoor staat. Hij is auteur van diverse boeken, waaronder Tools voor teams (2016).
Star

Marije van der Star

Marije van der Star is innovatiemanager bij Psychologie Magazine en oprichter van Coachfinder, het platform dat coaching op de kaart wil zetten. Twee jaar lang kroop Marije in de huid van coaches en ‘coachzoekers’ om erachter te komen hoe ze beide groepen beter aan elkaar zou kunnen koppelen. Ze sprak hiervoor met tientallen coaches en cliënten. Ze ontrafelde het zoektraject en ontdekte precies wanneer coachzoekers afhaken bij het vinden van een geschikte coach. Al die kennis is verwerkt in de Coachfinder-tool die de juiste coaches en cliënten bij elkaar brengt. Marije zit nooit om ideeën verlegen, ze is creatief en heeft een neus voor vernieuwing.
Theeboom

Tim Theeboom

Tim Theeboom is van huis uit psycholoog en gespecialiseerd in de effectiviteit van coaching in organisaties. Hij werkt als onderzoeker, docent en coach. Momenteel is hij kerndocent, programmacoördinator en onderzoeker aan het VU Center for Executive Coaching. Ook is hij betrokken bij verschillende andere coachingsopleidingen, zoals Schouten University en RINO. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring als coach en is associate partner bij Reflect Academy, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in coaching, training en advies voor hogescholen en universiteiten. Tim publiceerde verschillende artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en vakbladen en spreekt regelmatig op internationale coachingscongressen.