Traumacoaching

Masterclass

Traumacoaching

Ien G.M. van der Pol

Deze masterclass is uitverkocht. Vanwege de grote belangstelling organiseren wij op donderdag 13 februari 2020 een tweede Masterclass Traumacoaching. Schrijf je hier in.

Wanneer heeft iemand een stressreactie en wanneer spreken we van een traumareactie? Deze masterclass is een kennismaking met traumacoaching. Ien van der Pol laat je zien waar stress eindigt en trauma begint. Je leert hoe trauma ontstaat, wat de kenmerken zijn en wat jij als coach in dit coachingstraject kunt betekenen. Vanuit je gelijkwaardige positie als coach, heb je namelijk de kans een goede start te maken in het werken met trauma. Ien reikt je hiertoe belangrijke handvatten aan in de vorm van heldere theorieën, definities en inzichten. Aan bod komen de lastige onderwerpen waar je bij traumacoaching mee te maken krijgt. Je leert zo ook werken aan dingen die je coachee zich niet actief herinnert.

Deze masterclass is een ontdekkingstocht van hoop en heling. Kern is de Identity-oriented Psychotrauma Therapie (IoPT) van dr. Franz Ruppert. Samen met je coachee werk je aan het herstellen van psychische fragmentatie, het ervaren van veiligheid en het opnieuw opbouwen van vertrouwen, verbondenheid, intimiteit, autonomie en zingeving. Geleidelijk is je coachee in staat zijn of haar breuken te herstellen tot een prachtig geheel. Als coach leer je je thuisvoelen waar het pijn doet en zie je dat je meer bereikt als je andermans pijn kunt verdragen.

Voor wie

De masterclass Traumacoaching is bedoeld voor de ervaren coach. Je verstaat je vak en durft dieper te gaan om meer te bereiken.

Extra materiaal

Bij deze masterclass hoort een exclusieve podcast met Ien over Traumacoaching. Luister hier alvast een fragment. Je ontvangt ook haar nieuwste boek Coachen waar het pijn doet.

Programma

13.00 - 13.30
Ontvangst en lunch
13.30 - 13.40
Welkomstwoord en introductie door uitgeverij Boom
13.40 - 14.45
Inleiding traumacoaching
  • Stress of trauma: waar houdt stress op en waar begint het trauma?
  • Trauma, waar hebben we het over? Uitleg van het model van traumatische fragmentatie.
  • Jij als coach: Waarom juist jij als coach goed aan de slag kunt met trauma.
  • Wat is resonantie en hoe werkt het? De eerste inzichten in spiegelneuronen.
  • De eerste resonantie-oefeningen.
14.45 - 15.15
Koffiepauze en benen strekken
15.15 - 16.45
Resonantie-oefeningen: Ervaar de resonantie-oefeningen. Wat doet het met je? Wat brengt het je?
16.45 - 17.00
Afronding: Hoe kun je aan de slag met gefragmenteerde delen?
17.00 - 18.00
Napraten met borrel

Locatie

De masterclass traumacoaching vindt plaats in de prachtige 'Schaapskooi' van Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn. Je ziet de Schaapskooi links van het hoofdgebouw. Zowel lunch, masterclass als borrel zullen hier plaatsvinden.

Adres
Dr. Albert Schweitzerweg 1
3744 MG Baarn
Telefoon: 035 646 14 14
Website: www.drakenburg.nl

Alternatief adres voor uw navigatiesysteem
Zandheuvelweg te Baarn. Afhankelijk van welke kant je ons benadert op de Zandheuvelweg tref je de oprit naar Drakenburg in een scherpe S-bocht links of rechts aan.

Openbaar vervoer
Ongeveer 10 minuten met buslijn 109, vanaf Hilversum. Je stapt uit bij halte A27 / Heidebloem Laren NH. Daarna wandel je rechtdoor, in de rijrichting van de bus. In de bocht ga je rechtsaf en volg je de borden richting Conferentiecentrum Drakenburg. De wandeling duurt ca. 5 minuten.

Sprekers

Pol

Ien G.M. van der Pol

Ien G.M. van der Pol is oprichter van de Alba-academie, een opleidingsinstituut voor professionele coaching en counseling. Ze is gespecialiseerd in traumabegeleiding en gefascineerd door IoPT. Ze schrijft hierover in het boek Coachen waar het pijn doet (2019). Eerder schreef ze het standaardwerk Coachen als professie (2013) en Coaching essentials voor managers (2014).