Provocatief coachen

Masterclass

Provocatief coachen

Freek Sarink

Inhoud

De meeste coachingstrajecten zien er zo uit: de coach luistert naar zijn cliënt, analyseert en geeft advies. Maar wat als je coachee ondanks die adviezen blijft vastlopen in bepaalde situaties? Dan kan je het over een andere boeg gooien. Provocatie is daarbij een gewaagde maar effectieve tool. Je speelt advocaat van de duivel, lapt soms de regels aan je laars en laat zo je coachee zélf verantwoordelijkheid nemen voor de gewenste verandering. Het is de snelste en leukste manier om met je coachee tot de kern te komen.

Het succes van deze tegendraadse methode valt of staat met humor en een goed contact met je coachee. In de unieke masterclass Provocatief coachen laat provocatief psycholoog en auteur Freek Sarink zien hoe je provocatie met succes inzet tijdens een traject. Hij reikt je een aantal tools en interventies aan waarmee je direct een verrassende omslag kunt maken.

Voor wie

De masterclass Provocatief coachen is bedoeld voor iedere coach die graag snel tot de kern komt en niet bang is om conventies los te laten.

Programma

13.00 - 13.30
Ontvangst en lunch
13.30 - 14.00
Actieve start: dragen of uitdagen?
14.00 - 14.10
Basisaannames: ‘De ezel aan de staart trekken’ en ‘Cliënten dragen altijd een interne tweestrijd met zich mee’.
14.10 - 15.10
Oefening De ezel aan de staart trekken: wat is nu eigenlijk het probleem?
15.10 - 15.30
Koffiepauze en benen strekken
15.30 - 16.30
Oefening De interne tweestrijd van de cliënt tussen wens en verandering
16.30 - 17.00
Leeropbrengst: voordelen van de provocatieve benadering en tijd voor vragen
17.00 - 18.00
Borrel

Locatie

De masterclass Provocatief coachen vindt plaats in de prachtige 'Schaapskooi' van Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn. Je ziet de Schaapskooi links van het hoofdgebouw. Zowel lunch, masterclass als borrel zullen hier plaatsvinden.

Adres
Dr. Albert Schweitzerweg 1
3744 MG Baarn
Telefoon: 035 646 14 14
Website: www.drakenburg.nl

Alternatief adres voor uw navigatiesysteem
Zandheuvelweg te Baarn. Afhankelijk van welke kant je ons benadert op de Zandheuvelweg tref je de oprit naar Drakenburg in een scherpe S-bocht links of rechts aan.

Openbaar vervoer
Ongeveer 10 minuten met buslijn 109, vanaf Hilversum. Je stapt uit bij halte A27 / Heidebloem Laren NH. Daarna wandel je rechtdoor, in de rijrichting van de bus. In de bocht ga je rechtsaf en volg je de borden richting Conferentiecentrum Drakenburg. De wandeling duurt ca. 5 minuten.

Sprekers

Sarink

Freek Sarink

Freek Sarink is provocatief psycholoog en systeemtherapeut. Hij werkt – provocatief – in zijn eigen praktijk, geeft trainingen en workshops, en geeft les aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast werkt hij samen met collega’s in Spanje en Latijns-Amerika om ook daar de provocatieve psychologie van de grond te krijgen.