Werken met hoogsensitiviteit

Masterclass

Werken met hoogsensitiviteit

Susan Marletta Hart

Inhoud

Minstens een op de vijf mensen is hoogsensitief. De kans dat je in jouw coachingspraktijk met hoogsensitiviteit te maken krijgt, is dus reëel. En misschien ben je zelf wel een hoogsensitief persoon (HSP). Wat het betekent om hoogsensitief te zijn en hoe je als coach jouw hoogsensitieve cliënten in hun kracht kunt zetten, leer je in de masterclass Werken met hoogsensitiviteit. HSP-expert Susan Marletta Hart vertelt met welke problemen HSP’ers in je coachingspraktijk komen. Ze lijken bijvoorbeeld stressgevoeliger en sneller dan anderen te worden geconfronteerd met burn-out. Sterke HSP-eigenschappen, zoals waakzaamheid en spiritualiteit, kunnen hierdoor op de achtergrond raken.

In deze masterclass geeft Susan je de handvatten om binnen een coachingstraject aan de slag te gaan met hooggevoeligheid. Acceptatie van hooggevoeligheid, interventies voor korte overprikkeling en voor chronische overprikkeling van de hoogsensitieve cliënt komen uitgebreid aan bod. Je leert hoe je je cliënt verder kunt helpen en houvast kunt bieden in onze snelle maatschappij. Daarnaast is er ook aandacht voor jouw rol als coach. Susan maakt daarbij het onderscheid tussen een hoogsensitieve coach en een coach die niet hoogsensitief is.

Voor wie

De masterclass Werken met hoogsensitiviteit is bedoeld voor de coach die zijn hoogsensitieve cliënten concrete handvatten wil bieden om verder te komen in het leven.

Programma

13.00 - 13.30
Ontvangst en lunch
13.30 - 14.00
Inleiding: Hoogsensitief? Hooggevoelig? Overgevoelig? Hypersensitief?
14.00 - 14.45
Met welke problemen komen HSP’ers in de coachingspraktijk?
 • de cliënt ervaart zijn hoogsensitiviteit als probleem
 • de cliënt heeft last van overprikkeling
 • de cliënt heeft last van langdurige overprikkeling
 • 14.45 - 15.10
  Koffiepauze en benen strekken
  15.10 - 16.40
  Jouw rol als coach
 • De voordelen van de niet-hoogsensitieve coach, en de voordelen van de hoogsensitieve coach
 • De valkuilen van een hoogsensitieve coach en een niet-hoogsensitieve coach
 • 16.40 - 17.00
  Afronding: Interventies en vragenlijst
  17.00 - 18.00
  Borrel

  Locatie

  De masterclass Werken met hoogsensitiviteit vindt plaats in de prachtige 'Schaapskooi' van Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn. Je ziet de Schaapskooi links van het hoofdgebouw. Zowel lunch, masterclass als borrel zullen hier plaatsvinden.

  Adres
  Dr. Albert Schweitzerweg 1
  3744 MG Baarn
  Telefoon: 035 646 14 14
  Website: www.drakenburg.nl

  Alternatief adres voor uw navigatiesysteem
  Zandheuvelweg te Baarn. Afhankelijk van welke kant je ons benadert op de Zandheuvelweg tref je de oprit naar Drakenburg in een scherpe S-bocht links of rechts aan.

  Openbaar vervoer
  Ongeveer 10 minuten met buslijn 109, vanaf Hilversum. Je stapt uit bij halte A27 / Heidebloem Laren NH. Daarna wandel je rechtdoor, in de rijrichting van de bus. In de bocht ga je rechtsaf en volg je de borden richting Conferentiecentrum Drakenburg. De wandeling duurt ca. 5 minuten.

  Sprekers

  Marletta Hart

  Susan Marletta Hart

  Drs. Susan Marletta Hart maakte het begrip hooggevoeligheid bekend in Nederland en is een internationale autoriteit op dit gebied. Ze heeft een praktijk voor hooggevoelige mensen in Oegstgeest en geeft regelmatig HSP-retreats en -trainingen in Zeeland, Castricum en Zwitserland. Daarnaast coacht en traint ze personen en bedrijven op het gebied van bewustwording en verandermanagement. Ze schreef ...