Online class: Coaching bij stress en angst

Online class: Coaching bij stress en angst

WEGENS SUCCES HERHAALD!

Coaches, psychologen én auteurs Annita Rogier en Matthijs Steeneveld delen via twee webinars hun kennis over omgaan met stress en spanning; beiden vanuit hun eigen invalshoek. 

Annita is een autoriteit op het vakgebied van stress. Zij zal het fenomeen stress en angst kaderen en werkzame technieken uit stresscoaching met je delen. Matthijs, expert-psycholoog op het gebied van Appreciative Inquiry laat je zien hoe je met deze methodiek angstige en gestreste coachees bijstaat. 

Na afloop ontvang je een Q&A-opname met de antwoorden op al jouw vragen. Daarnaast ontvang je een e-book naar keuze dat aansluit bij de online class. De webinars zijn achteraf 2 weken terug te kijken.

Inhoud online class

  1. Van spanning naar ontspanning: Webinar met Annita Rogier, coach, psycholoog en auteur van o.a. Handboek coachen bij stress en burn-out
  2. Appreciative Inquiry bij stress en angst: Webinar met Matthijs Steeneveld, coach, psycholoog en auteur van o.a. Appreciative Inquiry
  3. Een opgenomen Q&A-sessie waarin Annita en Matthijs je coachvragen naar aanleiding van hun webinars beantwoorden
  4. Keuze uit e-book Handboek coachen bij stress en burn-out - Begeleiden naar mentale vitaliteit van Annita Rogier of Appreciative Inquiry - Waarderende werkvormen voor trainers, teamcoaches en veranderaars van Matthijs Steeneveld

 

Webinar 1: Van spanning naar ontspanning

Annita Rogier, dinsdag 24 november, 10.30 - 12.00 uur (achteraf 2 weken terug te kijken)

Annita Rogier is als veelgeprezen coach, opleidster, psycholoog, auteur en voorzitter van de vereniging Erkende Stress en Burn-outcoaches een autoriteit binnen haar vakgebied. Ook zij merkt in haar praktijk dat corona veel mensen extra stress geeft: de angst om besmet te worden, onzekerheid over hun job, de druk van de thuisblijvende kinderen en een grote extra belasting voor zorgprofessionals. 

In haar webinar laat Annita je zien wat het verschil is tussen spanningsklachten, overspanning, burn-out en depressie. Hierop aansluitend; wanneer ligt de ‘hulpbal’ bij jou als coach en wanneer ligt deze bij een psycholoog? Met name leert zij jou werkzame technieken in stresscoaching. Denk hierbij aan psycho-educatie, adem- en ontspanningsoefeningen, visualisatietechnieken, krachtgerichte coaching, ACT en RET.

Webinar 2: Appreciative inquiry bij stress en angst

Matthijs Steeneveld, donderdag 26 november, 10.30 - 12.00 uur (achteraf 2 weken terug te kijken)

Matthijs Steeneveld is een succesvol coach, psycholoog en auteur van onder andere #imperfectlife en Appreciative Inquiry

In zijn webinar licht hij het fenomeen Appreciative inquiry (waarderend onderzoeken) toe en laat hij je zien waarom het juist in deze tijd zo waardevol is om uit te gaan van wat er wél goed gaat. Matthijs neemt je mee op een reis in zes stappen waarmee jij je coachee op positieve wijze op weg kan helpen. Bij elke stap geeft hij een techniek of werkvorm die je nog tijdens het webinar kan gaan oefenen en ervaren. In dit webinar leer je wat het jou en je coachee brengt om uit te gaan van het goede, en hoe jij dit morgen al kan toepassen in je praktijk.

Q&A

Classes zijn bedoeld om vragen te stellen. Doe dit dan ook vooral! Niet elke vraag zal tijdens het webinar behandeld worden. Wat we wel kunnen beloven is dát er een antwoord op alle vragen komt. Annita en Matthijs verzamelen de gestelde vragen en nemen hun antwoorden op. Deze opname wordt binnen een week met je gedeeld.

E-book

Wat is een class zonder boek? Bij deze online class kun je de keuze maken uit de e-books Handboek coachen bij stress en burn-out van Annita Rogier of Appreciative Inquiry van Matthijs Steeneveld. Bij de prijs inbegrepen!

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze online class.