Online class: De (on)mogelijkheden van online teamcoaching

Online class: De (on)mogelijkheden van online teamcoaching

In deze reeks van twee webinars leer je waar je op moet letten als je online teambegeleiding doet. Wat werkt er nou goed online, en wat werkt er juist niet? Met psychologen/teamcoaches Thijs Rijnbergen, Daan Rookmaaker en Jaco van der Schoor ga je hiernaar op onderzoek. 

We staan stil bij de manier waarop je online tot een goede diagnose van de teamontwikkelvraag komt. We bespreken de stap van diagnose naar programma en de keuze van online toepasbare werkvormen. En tenslotte staan we stil bij de vraag hoe je het online groepsproces in goede banen leidt. Welke interventies kun je juist wel of beter niet maken.

Na afloop ontvang je een Q&A-opname met de antwoorden op al jouw vragen. Daarnaast ontvang je het e-book Tools voor Teams van Jaco van der Schoor en Thijs Rijnbergen. De webinars zijn na afloop 2 weken terug te kijken.

Inschrijven

Inhoud online class

  1. Online teamcoaching, diagnostiek en werkvormen: Webinar met Thijs Rijnbergen en Jaco van der Schoor, beiden psycholoog en auteur (o.a. Tools voor Teams, Boom 2016).
  2. Procesinterventies in online teamsessies: Webinar met Daan Rookmaaker en Jaco van der Schoor, beiden psycholoog en auteur (Handboek procesbegeleiden voor teamcoaches, Boom 2019).
  3. Een opgenomen Q&A-sessie waarin Thijs, Daan en Jaco al je vragen naar aanleiding van hun webinars behandelen.
  4. Het e-book Tools voor teams, van Jaco van der Schoor en Thijs Rijnbergen.
  5. Kortingsvoucher voor de leergang Procesbegeleiden voor Teamcoaches van School voor Procesbegeleiden.

 

Webinar 1: Online teamcoaching, diagnostiek en werkvormen

❯ Thijs Rijnbergen en Jaco van der Schoor
❯ Dinsdag 16 maart 2021
❯ 10.30 – 12.00 uur
❯ Achteraf 2 weken terug te kijken

Thijs en Jaco werken samen vanuit Mensen in Bedrijf. Hun missie is om teamontwikkeling laagdrempelig te maken. In het Corona-tijdperk ontwikkelden zij een Belevingsonderzoek Thuiswerken. Hun 12 online werkvormen werden zeer veel gedownload.

In dit eerste webinar staan we stil bij de vraag hoe je online tot een goede diagnose komt. En we vertalen de ontwikkelvraag van de klant naar een passend online programma. Ook bespreken we welke werkvormen je kunt gebruiken tijdens online teamcoachings.

Webinar 2: Procesinterventies in online teamsessies

❯ Daan Rookmaaker en Jaco van der Schoor
❯ Donderdag 18 maart
❯ 10.30 – 12.00 uur
❯ Achteraf 2 weken terug te kijken

Daan en Jaco richtten in 2019 de School voor Procesbegeleiden op. Samen schreven ze het Handboek procesbegeleiden voor teamcoaches en ontwikkelden een leergang met dezelfde titel. In deze meerdaagse leergang leer je alle vaardigheden om procesinterventies in teamdynamiek te maken écht in de vingers te krijgen.

In dit tweede webinar aandacht voor de groepsdynamische interventies die je wel of niet kan doen tijdens online sessies. We bespreken een aantal effectieve procesinterventies en hun werking. We lichten de interventies toe aan de hand van een aantal herkenbare cases.

Q&A

De webinars zijn bedoeld om vragen te stellen. Doe dit dan ook vooral! Niet elke vraag zal tijdens het webinar behandeld worden. Wat we wel kunnen beloven is dát er een antwoord op alle vragen komt. Thijs, Daan en Jaco verzamelen de gestelde vragen en nemen hun antwoorden op. Deze opname wordt binnen een week met je gedeeld.

E-book & kortingsvoucher

Bij deze online class krijg je het e-book Tools voor teams van Jaco van der Schoor en Thijs Rijnbergen bij de prijs inbegrepen! Daarnaast krijg je een kortingsvoucher voor de Leergang Procesbegeleiden voor Teamcoaches die Jaco en Daan in 2021 verzorgen.

Praktisch

  • Dinsdag 16 en donderdag 18 maart 2021
  • 10.30 – 12.00 uur
  • Achteraf 2 weken terug te kijken
  • € 90,- exclusief btw

Inschrijven