Aan het werk met online teamcoaching

Online reeks

Aan het werk met online teamcoaching

Start: donderdag 3 juni 2021

Online trainingsreeks Aan het werk met online teamcoaching


Het coachen van teams heeft het afgelopen jaar een nieuwe dimensie gekregen. Van 100% live naar 100% online werken. En het oude normaal voor teams … dat komt niet meer terug. Hoog tijd dus om online teamcoachen niet langer als een noodzakelijke oplossing te zien, maar het als een wenkend perspectief te omarmen.

In de online trainingsreeks Aan het werk met online teamcoaching ga je met topteamcoaches Jaco van der Schoor, Thijs Rijnbergen en Monique Verhoeven aan de slag met jouw online teamcoachingskills; je oefent in breakout rooms en centraal met de online diagnose, het online verbinden, online besluitvorming en hybride teamcoaching. Zodat je niet alleen klaar bent voor de komende twee maanden, maar voor de komende twee jaar.

  • 4 interactieve Zoomsessies van 90 minuten + 1 Meet & Ask-sessie
  • De keuze het e-book Tools voor teams of Handboek procesbegeleiden voor teamcoaches
  • Data: 3, 10, 17, 24 en 29 juni 2021
  • Prijs: € 395 excl. btw (€ 50 vroegboekkorting t/m 23 april)
  • Voor externe en interne teamcoaches en HR-professionals

 

Online Sessie 1: De kaders van online teamcoachen en het stellen van de diagnose

Jaco van der Schoor 

Wat betekent online teamcoachen voor jou als teamcoach en wat voor het gemiddelde team? Jaco trapt af met een schets van de kaders waar je mee te maken hebt. Vervolgens ga je werken aan de diagnose; juist als je online werkt is deze van wezenlijk belang. Je gaat zowel centraal als in breakoutrooms aan de slag met het stellen van een diagnose op de vier dimensies van bestaansrecht, de inrichting, de dynamiek en de omgeving.

 

Online sessie 2: Online verbinden

Jaco van der Schoor en Thijs Rijnbergen 

Het gevoel de verbinding te verliezen overkomt veel teams. In deze sessie leer jij hoe je online kan verbinden op niveau van inhoud, proces en relatie. Jaco en Thijs tonen je het belang van heldere afspraken. Want online verbinden kan moeilijk zijn, maar is zeker niet onhaalbaar. Je oefent met verschillende online werkvormen waarmee teamleden elkaar weer (her)vinden.

 

Online sessie 3:  Online besluitvorming

Monique Verhoeven en Jaco van de Schoor 

Live besluiten nemen kan al lastig zijn, online komt er nog een extra hobbel bij. Monique en Jaco zetten je met verschillende tools en werkvormen aan de slag waarmee je besluitvorming faciliteert om met elkaar tot breedgedragen besluiten te komen. Beluister de bijdragen van verschillende teamleden, ga op zoek naar andere geluiden, voorkom je dat de grootste mond domineert, en hak knopen door zonder eindeloos te oeveren.

 

Online sessie 4: Van online naar blended

Monique Verhoeven 

De komende jaren zal een nieuwe teamdynamiek ontstaan: bepaalde vormen van samenwerken gaan geweldig online, andere gaan beter live. Monique vertelt je hoe je met je team de continuïteit in het leveren van output borgt; wat je klanten van je team mogen verwachten. En wat je team van elkaar mag verwachten. In deze sessie leer je hoe je optimaal gebruikmaakt van de live en online samenwerkingsmogelijkheden die er – juist in de komende jaren – voor jou en je team zijn.

 

Online sessie 5: Meet & Ask

Monique Verhoeven en Jaco van der Schoor  

Een online terugkomsessie waarin je al je vragen kunt stellen aan Jaco en Monique. Maar natuurlijk ook je ervaringen kan delen met je medecursisten.

Programma

3 juni
De kaders van online teamcoachen en het stellen van de diagnose met Jaco van der Schoor
10 juni
Online verbinden met Jaco van der Schoor en Thijs Rijnbergen
17 juni
Online besluitvorming met Monique Verhoeven en Jaco van de Schoor
22 juni
Van online naar blended met Monique Verhoeven
29 juni
Meet & Ask met Monique Verhoeven en Jaco van der Schoor

Sprekers

Jaco van der Schoor

Jaco van der Schoor

Jaco van der Schoor is directeur van Mensen in Bedrijf en expert op het gebied van teamontwikkeling en samenwerking binnen teams. Hij adviseert en begeleidt teams van grote organisaties. Jaco gaat analystisch én sensitief te werk. Hij beleeft veel plezier aan het bedenken van nieuwe ideeën en het delen van kennis. Die kennis deelt hij via trainingen en in zijn boeken en artikelen. Daarnaast ont...
Rijnbergen

Thijs Rijnbergen

Thijs Rijnbergen zorgt dat ontwikkeling in organisaties vanzelf gaat. Hij brengt lucht, speelsheid en duidelijkheid waardoor mensen vanzelf in beweging komen en gaan doen wat nodig is. Thijs is Mediatechnoloog en Organisatiepsycholoog, oprichter van Serious People, teamcoach, initiatiefnemer van TEAMontwikkeling.net en samen met Jaco van der Schoor auteur van Tools voor Teams.
Verhoeven

Monique Verhoeven

Monique Verhoeven is coach en teamcoach. In haar trajecten geeft ze inzicht in het verborgen potentieel dat er ligt. Haar klantenkring bestaat uit multinationals, banken, verzekeraars, overheden, academische ziekenhuizen en bedrijven in de industrie. Daarnaast ondersteunt ze collega-coaches in de verdere ontwikkeling van hun coachingskills.