Een evenement van Coachlink Academy
Teamcoaching
Inschrijven
Teamcoaching
14 november 2019
Hotel Theater Figi
Inschrijven

Wendbare teams hebben wendbare leiders nodig. Voor jou als leidinggevende betekent dit vaak een behoorlijke switch. In plaats van dat je top-down aanstuurt, is het nu zaak dat je het leerproces van het team de ruimte geeft. Net als je team laat je je hierbij duidelijk leiden door de organisatievisie. Je focust op het grotere plaatje, gaat het gesprek aan, geeft de oude controle uit handen en… accepteert dat je team misschien wel slimmer is dan jij!

Het Jaarcongres Teamcoaching geeft je een nieuwe kijk op leidinggeven. Je leert hoe je je team begeleidt op weg naar wendbaarheid. Hoe je een team creëert dat lenig maar ook solide is, dat durft te leren en bovendien rust en focus heeft. 

Topcoach Marijke Lingsma laat je ervaren hoe je dit aanpakt en geeft je de kans jezelf te transformeren. Je laat je oude leiderschapsstijl los en maakt een andere verbinding met je team, organisatie en klanten. Gun jezelf deze uitdaging. Het is het beste wat je jezelf en je team kunt geven.

Extra materiaal

Deelnemers krijgen het boek De 10 principes van agile-lean teamcoaching van Aty Boers en Marijke Lingsma cadeau.

donderdag 14 november 2019
9:00 tot 17:00
Hotel Theater Figi
max 150 deelnemers
€ 550,00 (excl. btw)
 
Inschrijven

Programma

Ochtend
09.00 - 09.30
Aankomst en koffie
09.30 - 09.45
Marijke Lingsma: Opening
09.45 - 10.40
Arko van Brakel: Wendbaar en weerbaar
10.40 - 11.00
Koffiepauze
11.00 - 11.50
Manon Ruijters: Opgavegericht teamleren
11.50 - 12.20
Marijke Lingsma: Wat neem je mee voor de middag?
12.20 - 13.30
Lunchpauze
Middag
13.30 - 14.30
Workshopronde 1
14.30 - 14.50
Korte break
14.50 - 15.50
Workshopronde 2
16.00 - 16.20
Marijke Lingsma: Waar ga jij mee aan de slag?
16.20 - 17.00
Drankje, hapje & napraten

Hotel Theater Figi

Hotel Theater Figi is een multifunctionele vergader-, evenementen- en congreslocatie in het hart van Nederland. Het derde generatie familiebedrijf staat al 150 jaar voor gastvrijheid en onderscheidt zich door de warme en stijlvolle sfeer waarin je je direct thuis zult voelen. Onder één dak tref je een hotel, theater, bioscoop, grand café en talrijke vergader- en eventzalen, kort samengevat: ‘Verrassend Veelzijdig’.

Sprekers

Lingsma

Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is oprichter, directeur en partner van opleidingsinstituut Coach Boulevard. Ze heeft meerdere bestsellers op haar naam staan waaronder de Coachingskalender en standaardwerken als Aan de slag met teamcoaching. Ze wordt ook wel de ‘Grand Lady’ van het coachen genoemd. Die titel dankt ze aan haar pionierswerk op het gebied van systeemgerichte coaching in organisaties. Ze gelooft in...
Schoor

Jaco van der Schoor

Jaco van der Schoor is directeur van Mensen in Bedrijf en expert op het gebied van teamontwikkeling en samenwerking binnen teams. Hij adviseert en begeleidt teams van grote organisaties. Jaco gaat analystisch én sensitief te werk. Hij beleeft veel plezier aan het bedenken van nieuwe ideeën en het delen van kennis. Die kennis deelt hij via trainingen en in zijn boeken en artikelen. Daarnaast ont...

Partners

Coach Boulevard - Partner Jaarcongres Teamcoaching - Coachlink Academy

Coach Boulevard is opgericht door Marijke Lingsma en is een toonaangevend opleidingsinstituut voor coaches en andere professionals in een coachende rol. Het instituut biedt een uniek leerconcept waardoor je aan de hand van losse bouwstenen je eigen leertraject kunt samenstellen. De trainingen zijn hands-on en leren je progressiegericht coachen vanuit systeemdenken. De focus ligt op het potentieel en de continue ontwikkeling van mensen en teams. Je kunt kiezen uit teamcoaching, individuele coaching, agile-lean teamcoaching en coachend leiderschap 3.0.

BreinStijl@Work - Partner Jaarcongres Teamcoaching - Coachlink Academy

In wendbare teams moeten mensen veel schakelen en direct resultaat boeken, met collega's die ze vaak niet kennen. Dat gaat niet altijd soepel. BreinStijl@Work helpt teams hun diverse denkstijlen optimaal te benutten, zodat ze makkelijker en productiever samenwerken. Aan de hand van de neuropsychologie en breinkennis, met coaching en actionable online team tips, haal je zo alles uit jouw wendbare team.

Over Coachlink Academy

Over Coachlink Academy

Werk jij als coachingsprofessional of heb je als manager een coachende rol? Dan is Coachlink Academy je nieuwe go-to! Hier kun je je vakkennis verdiepen en inspiratie opdoen. Kom achter je laptop vandaan en haal je kennis direct bij de bron: wij brengen je in contact met dé experts op het gebied van coaching en management. Je ontdekt de laatste kennistrends, de nieuwste inzichten en de beste tools. Wat je leert, kun je direct in de praktijk brengen. Inhoudelijke diepgang, een informele sfeer en ruimte voor interactie maken de events van Coachlink Academy tot een unieke ervaring waar je lang profijt van zult hebben!

Programma

09.00 - 09.30: Aankomst en koffie
09.30 - 09.45: Opening door dagvoorzitter Marijke Lingsma
09.45 - 10.40: Keynote 'Wendbaar en weerbaar' Arko van Brakel
10.40 - 11.00: Koffiepauze
11.00 - 11.50: Keynote 'Opgavegericht leren' door Manon Ruijters
11.50 - 12.20: Marijke Lingsma: Wat neem je mee voor de middag?
12.20 - 13.30: Lunchpauze

13.30 - 14.30: Workshopronde 1 (scroll verder voor het overzicht)
14.30 - 14.50: Korte break
14.50 - 15.50: Workshopronde 2 (scroll verder voor het overzicht)
15.50 - 16.20: Marijke Lingsma: Waar ga jij mee aan de slag?
16.20 - 17.00: Drankje, hapje en napraten

Dagvoorzitter Marijke Lingsma

Dagvoorzitter Marijke Lingsma

Met haar grote staat van dienst, enorme kennis van zaken en innemende manier van presenteren maakt topcoach Marijke Lingsma, directeur van Coach Boulevard, het Jaarcongres Teamcoaching tot een meer dan bijzonder event. Zij neemt jou als deelnemer serieus, brengt grote zaken terug tot de essentie en zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat jij na deze dag gelouterd aan de slag kan.

Keynote Manon Ruijters: Opgavegericht teamleren

Keynote Manon Ruijters: Opgavegericht teamleren

Teamwerk is dynamischer dan ooit. Teams zijn steeds vaker interdisciplinair van aard en wisselen regelmatig van samenstelling. Maar vooral hóe ze werken, is aan het veranderen. Niet de opdracht maar de teamopgave - de zoektocht naar wat je wilt bereiken - staat centraal. Daarvoor is het essentieel dat teamleden zich aan elkaar verbinden en dat iedereen actief ‘instapt’. Teams gaan op zoek naar een eigen, gemeenschappelijk beeld van ‘goed werk’: kwalitatief hoogwaardig, ethisch en energiek. In deze keynote laat Manon zien hoe je teams opgavegericht kunt laten werken. Hoe vind je de balans tussen inhoud en leerproces, maar ook tussen realiseren en leren?

Keynote Arko van Brakel: Wendbaar en weerbaar

Keynote Arko van Brakel: Wendbaar en weerbaar

De denkmodellen van gisteren bieden geen antwoord op de vraagstukken van morgen. Wat betekent dat voor jouw team en hun rol in de toekomst? In deze boeiende keynote laat ondernemer en topspreker Arko van Brakel zien hoe jouw eigen gedrag als leider bepalend is voor een wendbaar en weerbaar team. Leiderschap, strategische diversiteit en teamwork staan daarbij centraal. Ontdek welke vorm van leiderschap bij jou past, hoe je je team stimuleert en hoe je de juiste keuzes maakt, zowel in je werk als privé.

Workshop 1:  Agile organisatiecoaching

Workshop 1: Agile organisatiecoaching

Aty Boers

Teamcoaching is een geweldige manier om het zelforganiserend vermogen van je team aan te wakkeren. Zo til je de teamprestaties naar een hoger plan. Maar daar houdt het niet op. Je organisatie kan nog veel meer bereiken als je deze zelfsturende teams onderling soepel laat samenwerken. Het sleutelwoord is human system dynamics. Door inzicht te ontwikkelen in de dynamieken tussen teams onderling kun je ze beter op elkaar afstemmen. In de masterclass Agile organisatiecoaching leer je alles over die dynamieken en wat ervoor nodig is om ze in goede banen te leiden.

Workshop 2:  Tools voor teams

Workshop 2: Tools voor teams

Jaco van der Schoor

Teams staan onder grote druk. Er moet steeds beter worden gepresteerd met minder geld en minder mensen. Samenwerking is de redding van elk team maar juist die samenwerking krijgt onder druk vaak nogal wat te verduren. In de workshop Tools voor teams leer je hoe je gedoe en onrust binnen je team kunt omzetten in plezier en succes.

Aan bod komen lastige vragen als Hoe bevorder ik de inbreng van mijn teamleden? Hoe zorg ik voor efficiënte en inspirerende vergaderingen? Hoe nemen we besluiten waar iedereen achter staat? Tijdens deze workshop krijg je concrete werkvormen en adviezen aangereikt waarmee je je team (nog) beter kunt laten samenwerken. Jouw team wordt een topteam!

Workshop 3:  Als teams niet zo wendbaar (b)lijken

Workshop 3: Als teams niet zo wendbaar (b)lijken

Roy de Brabander

Als je leidinggeeft aan een team dat veel te verduren heeft gehad, dan vraagt dat om een andere aanpak dan wanneer je een gewoon ‘gezond’ team aanstuurt. In de workshop Als teams niet zo wendbaar (b)lijken ligt de focus volledig op verwaarloosde teams.

Verwaarloosde teams kunnen twee soorten gedrag vertonen: regressief gedrag en stagnerend gedrag. Hoe herken je dit gedrag? Waar komt het vandaan? Hoe ga je ermee om? In deze interactieve workshop ga je aan de slag met casussen uit je eigen praktijk. Zo leer je doelgericht het verschil te doorgronden. Natuurlijk krijg je ook handvatten aangereikt waarmee je eenmaal weer op de werkvloer verder kunt experimenteren.

Workshop 4:  Transformatief Leiderschap

Workshop 4: Transformatief Leiderschap

Marijke Lingsma

Voor doorgewinterde leiders die relevant willen blijven. 

Leiderschap en wendbaarheid zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je al wat langer meedraait, is dat echter niet altijd makkelijk. Transformeren? Je moet er niet aan denken! Maar stug vasthouden aan een leiderschapsstijl die niet meer effectief is, is ook geen optie. Natuurlijk wil je relevant blijven!

In de workshop Transformatief Leiderschap gaan we in op de essentie van het anders denken, anders kijken en het zien van meer mogelijkheden. Je krijgt tips en tools aangereikt waarmee je meteen aan de slag kunt. Dit verandert je interactie met het team en creëert ruimte voor gezamenlijke, betekenisvolle stappen in een leerzaam en resultaatgericht proces.

Workshop 5: Teamcultuur ontwerpen

Workshop 5: Teamcultuur ontwerpen

Peter Koning

Bij de transitie naar agile is de cultuuromslag vaak de grootste en lastigste verandering. Agile vraagt om een cultuur en mindset die zelfsturing, continu leren en focus op de klant vooropstellen. Hoe verander je de cultuur van je afdeling of Tribe? En hoeveel tijd moet je ervoor uittrekken? In de interactieve workshop Teamcultuur ontwerpen geeft agile-expert Peter Koning je concrete adviezen over hoe je deze omslag in gang zet. Hij ontwikkelde een aantal unieke tools waarmee je de heersende cultuur vandaag nog kunt beïnvloeden.

Workshop 6: Opgavegericht Teamleren… en de rest van de organisatie dan?

Workshop 6: Opgavegericht Teamleren… en de rest van de organisatie dan?

Bob Houtkamp

Teamleren is een van de belangrijkste pijlers van de lerende organisatie en van opgaveteams in het bijzonder. Wanneer je samen met anderen werkt aan een opgave zijn leren en realiseren namelijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het mooist is het wanneer teams de ruimte krijgen om samen te onderzoeken hoe ze invulling willen geven aan die opgave en eigenaarschap te kunnen tonen. Dat is opgavegericht teamleren ten voeten uit. Maar wat zijn de spelregels? In de interactieve workshop Opgavegericht teamleren ga je op verkenning. Je ontdekt hoe teamleren doorwerkt in de teamstructuur en in het samenspel tussen team en opdrachtgever. Je leert hoe je ervoor zorgt dat de teamontwikkeling de organisatie als geheel ten goede komt en hoe dit in jouw organisatie kan werken.

Hotel Theater Figi

Hotel Theater Figi

Het Jaarcongres Teamcoaching vindt plaats in Hotel Theater Figi, een veelzijdige congres- en evenementenlocatie in Midden-Nederland.

Adres
Het Rond 2 
3701 HS Zeist
Telefoon: 030 692 74 00
Website: www.figi.nl

Openbaar vervoer
Figi is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem vanaf NS-station 'Driebergen-Zeist' buslijn 50 richting Utrecht, halte 'Het Rond'.

Sprekers

Lingsma

Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is oprichter, directeur en partner van opleidingsinstituut Coach Boulevard. Ze heeft meerdere bestsellers op haar naam staan waaronder de Coachingskalender en standaardwerken als Aan de slag met teamcoaching. Ze wordt ook wel de ‘Grand Lady’ van het coachen genoemd. Die titel dankt ze aan haar pionierswerk op het gebied van systeemgerichte coaching in organisaties. Ze gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel in plaats van naar de afzonderlijke delen. In haar benadering staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu centraal.
Schoor

Jaco van der Schoor

Jaco van der Schoor is directeur van Mensen in Bedrijf en expert op het gebied van teamontwikkeling en samenwerking binnen teams. Hij adviseert en begeleidt teams van grote organisaties. Jaco gaat analystisch én sensitief te werk. Hij beleeft veel plezier aan het bedenken van nieuwe ideeën en het delen van kennis. Die kennis deelt hij via trainingen en in zijn boeken en artikelen. Daarnaast ontwikkelde hij samen met Thijs Rijnbergen TeamQ, een online tool waarmee je kunt meten hoe je team ervoor staat. Hij is auteur van diverse boeken, waaronder Tools voor teams (2016). Dit jaar verschijnt het boek Teams van de toekomst van zijn hand.

Inschrijven voor Leidinggeven aan wendbare teams

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc ut aliquet lacus. Aliquam id sodales velit, ac tristique ex. Mauris sed aliquam justo. Duis non ante felis. Aenean posuere odio et sapien rhoncus, ac condimentum magna vulputate. Sed et mauris nec odio maximus volutpat. Quisque at elit suscipit, suscipit enim ut, ultrices orci.

Je naam *