Coach up
Coach Up! Inschrijven
Coach Up!
31 maart 2022
Maassilo
Inschrijven

Coach Up!


Ben je een bevlogen en betrokken coach? Geef je jezelf voor de volle 100% tijdens een coachingstraject? Dan is Coach Up! op 31 maart 2022 hét event voor jou.

Coach Up! is een motiverende en inspirerende dag voor coaches. Doe nieuwe energie en inspiratie op en geef jezelf, je business én je coachingsskills een echte boost. Op een unieke locatie, de Maassilo in Rotterdam, dompel je je een dag lang onder in alles wat jouw vak zo leuk en uitdagend maakt – en ontmoet je ook nog leuke collega’s.

Een greep uit het programma

Coach Up! wordt op weergaloze wijze afgetrapt door Iris Kolthoff – coach en Rotterdamse zakenvrouw van het jaar. Daarna staat je een fantastische line-up van sprekers en topcoaches te wachten. Zij helpen je ontdekken hoe jij als coach het meeste uit jezelf en je coachees haalt.

Zo laat Sterre van Leer van Psychologie Magazine je zien wat jouw coachee drijft. En zorgt het mini-seminar van David de Kock van 365 succesvol dat je precies weet waar jij als coach staat en hoe je verder komt. In de middagworkshops leert Anne de Jong je een aantal van haar ‘stoere interventies’ en vertelt Judith Budde over de kracht van Voice Dialogue. Matthijs Steeneveld neemt je mee in positieve psychologie bij coachen en Aty Boers geeft je inzichten in systeemgericht coachen. En dat is nog niet eens alles, dus kijk vooral bij het programma voor alle inspirerende workshops waar je uit kan kiezen.

Coach Up! biedt jou absolute meestercoaches die je beter laten worden in je werk. Last but not least sluit je de dag af met een heerlijke borrel en de bekendmaking en prijsuitreiking van Coachtalent van het Jaar.

All work and no play?

Zeker niet! We zorgen goed voor onze coaches. Zo kun je onder andere een professionele foto laten maken en natuurlijk word je verwend met een meesterlijke lunch en een topborrel.

Boost je energie en coachingsskills, en schrijf je nu in voor Coach Up!

donderdag 31 maart 2022
09:00 tot 18:00
Maassilo
max 400 deelnemers
€ 295,00 (excl. btw)
 

Programma

Ochtend
09.00 - 09.30
Ontvangst
09.30 - 09.40
Kick-off
09.40 - 10.00
Sterre van Leer, hoofdredacteur Psychologie Magazine - Wat wil je coachee?
10.00 - 12.00
Miniseminar met David de Kock van 365 dagen succesvol
Middag
12.00 - 13.15
Lunch
13.15 - 14.30
Workshopronde 1
14.30 - 15.00
Pauze
15.00 - 16.15
Workshopronde 2
16.15 - 16.45
Bekendmaking Coachtalent van het Jaar 2022
16.45 - 18.00
Borrel

Maassilo

De Maassilo in Rotterdam is een inspirerende locatie voor een fantastische dag. Deze oude graansilo uit 1910 is volledig in stijl gerenoveerd en herinnert aan meer dan honderd jaar noeste arbeid. En dat werkt aanstekelijk! Bij binnenkomst sta je direct in een andere wereld en laat je je moeiteloos meevoeren door Coach Up!

Sprekers

Iris Kolthoff

Iris Kolthoff

Iris Kolthoff is een ervaren coach en trainer. Ze leidt professionals op tot coach. Dat doet ze vanuit Blooming Stories waar zij mede-oprichter van is en vanuit opleidingsinstituut NONONS. Daarnaast is zij ook eigenaar van De Ontmoetingsplek.
David de Kock

David de Kock

David de Kock vormt samen met Arjan Vergeer het positiefste duo van Nederland. Hun missie? Van Nederland het gelukkigste land ter wereld maken. Hun boek 365 dagen succesvol is al vijf jaar lang een bestseller in Nederland. Met ruim 250.000 Facebook-volgers, uitverkochte seminars in AFAS Live en Ziggo Dome én een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad horen David en Arjan bij de invloedrijkst...
Sterre van Leer

Sterre van Leer

Sterre van Leer is al sinds 2011 de gedreven hoofdredacteur van Psychologie Magazine dat onder haar leiding is uitgegroeid tot een platform voor zelfontwikkeling met allerlei tools zoals online testen, trainingen en de ‘coachfinder’. In haar visie is het magazine als een intelligente coach die je herinnert aan je sterke kanten: verstandig, begripvol, integer, soms confronterend, maar altijd pos...

Hoofdpartners

Coach Up! wordt mede mogelijk gemaakt door:

Boom uitgevers Amsterdam Psychologie Magazine

 

Congrespartners

Wil je, net als onderstaande partijen, standhouder worden op Coach Up!? Klik dan hier voor meer informatie.

NONONS
 

 

Programma

09.00 - 09.30

Ontvangst

09.30 - 09.40

Kick-off

09.40 - 10.00

Sterre van Leer, hoofdredacteur Psychologie Magazine: Van ik naar wij

Sterre van Leer (hoofdredacteur Psychologie Magazine) vertelt tijdens CoachUp! over coaching aan het einde van het ik-tijdperk. We zien een groeiende beweging van ik naar wij – het besef dat we afhankelijk zijn van elkaar; dat de kwaliteit van onze relaties onze levenskwaliteit bepaalt; dat niet alle verantwoordelijkheid bij het individu gelegd kan worden; dat je ellende beter kunt delen dan oppotten. En misschien zijn we ook gewoon wel klaar met navelstaren. Kortom, we gaan weer op zoek naar verbinding. Wat betekent dat voor jouw rol als coach, en de toekomst van coaching?

10.00 - 12.00

David de Kock, 365 dagen succesvol: Ochtendseminar

Inzicht in je eigen situatie 
Krijg helder waar je naartoe wilt en wat je tegenhoudt. Zo zet je de eerste stap op weg naar je nieuwe leven – of de volgende stap als je die weg al bent ingeslagen. 

Breng de 365-methodiek in praktijk
Individueel, samen met andere deelnemers en door wat David laat zien op het podium ga je echt aan de slag met de oefeningen die je inzicht geven in waar je staat en waar je heen wilt.

Persoonlijke ontwikkeling in een groep
David en Arjan geloven ontzettend in de kracht van samen. Wanneer je een groep positieve, nieuwsgierige en leuke mensen bij elkaar zet, krijg je een enorme kracht. Ontdek hoe het is om in een groep aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling.

12.00 - 13.15

Lunch

13.15 - 14.30

Workshopronde 1

1. De kracht van voice dialogue - Judith Budde
2. Aan de slag met systeemgericht coachen - Aty Boers
3. Positieve psychologie in coaching - Matthijs Steeneveld
4. Profileer je stevig op LinkedIn - Masja Slootweg
5. Succesvol als jonge, executive coach - Thijs Theeboom
6. Een ethisch gevaar zit in een klein hoekje - Marco Tieleman
7. Stoere interventies - Anne de Jong
8. De paradox van perfectionisme - Marjon Bohré
9. Coachen bij keuzestress - Marianne Meijer
10. Burn-out – Wat ziet Ik over het hoofd? - Ans Tros

Scroll verder naar beneden voor inhoudelijke informatie over de workshops.

14.30 - 15.00

Pauze

15.00 - 16.15

Workshopronde 2

Zie workshopronde 1.

16.15 - 16.45

Bekendmaking Coachtalent van het Jaar 2022

16.45 - 18.00

Borrel

 

Workshops

1. De kracht van Voice Dialogue - Judith Budde
Voice Dialogue is een krachtige, ervaringsgerichte methode die helpt bij het ontdekken van onze innerlijke drijfveren. Uitgangspunt van de methode is dat mensen niet uit slechts één Ik bestaan maar uit wel talloze, vaak tegenstrijdige, innerlijke Ikken of subpersonen. Die subpersonen nemen vaak op belangrijke momenten ongemerkt het stuur van ons over. 

De workshop Voice Dialogue van Judith Budde is een speelse kennismaking met dit prachtige gedachtegoed. Judith laat je de kracht van Voice Dialogue aan den lijve ervaren. Je oefent met vaardigheden die je niet alleen op je coachees maar ook op jezelf kunt toepassen.

2. Aan de slag met systeemgericht coachen - Aty Boers
Als coach ben je er vaak op gericht mensen meer inzicht te geven over zichzelf om van daaruit ontwikkelstappen te kunnen maken. Systeemgericht coachen is een hele andere benadering. Daarbij help je de coachee vooral te kijken naar zijn omgeving, en naar zichzelf in relatie tot die omgeving. Waar wordt de coachee door zijn omgeving toe verleid? Wat is  typerende voor de interactie en hoe draagt de coachee daar zelf aan bij? Hoe kan de coachee belemmerende patronen gaan zien en doorbreken? 

In deze workshop ervaar je ‘het hefboomeffect’ van systeemgerichte coaching en krijg je praktische handvatten om daar zelf mee aan de slag te gaan.

3.  Positieve psychologie in coaching - Matthijs Steeneveld
Het kan krachtig en effectief zijn om coaching te richten op wat er mis is. De positieve psychologie kiest echter voor een ander uitgangspunt: wat maakt dat mensen floreren? Dat geeft allereerst een heldere focus op het doel: wat helpt een cliënt om zelf een groter welbevinden te realiseren? Wat geeft plezier en voldoening? Om dat te bereiken, richt de positieve psychologie zich ook op dat wat al goed is, zoals iemands sterke kanten, veerkracht, intrinsieke motivatie en zingeving. Tot slot is er natuurlijk erkenning voor wat niet goed gaat, maar zonder in een negatieve spiraal te belanden. 

In deze workshop neemt Matthijs Steeneveld je mee in de wetenschap en praktijk van positieve psychologie. Wat is het wel (en niet)? Daarnaast ga je met praktische werkvormen naar huis: wat kun jij ermee als coach? 

4. Profileer je stevig op Linkedin - Masja Slootweg
Uit onderzoek blijkt dat je via LinkendIn meer leads kunt aantrekken dan via welk ander social media-kanaal dan ook. Maar hoe dóe je dat precies?

In deze praktische workshop deelt Masja veel tips en inzichten in wat ervoor nodig is om via LinkedIn meer klanten aan te gaan trekken. Hét fundament van een goede LinkedIn-strategie is je eigen profiel, dus daar starten we mee. Maar ook het onderhouden van je netwerk, het realiseren van meer bereik voor je posts en het bouwen je aan het vertrouwen dat mensen in jou als expert moeten krijgen, zijn onderwerpen die aan bod komen. Wil jij meer business uit LinkedIn halen? Dan mag je deze workshop niet missen!

5. Succesvol als jonge executive coach - Thijs Theeboom
Bij een executive coach denken we al gauw aan een wijze, oudere en ervaren gids. Als jonge executive coach kun je daardoor het gevoel krijgen dat je het coachingstraject met 1-0 achterstand in gaat. Je voelt de druk om je te bewijzen en slaat aan het twijfelen. Neemt mijn coachee mij wel serieus? Wie ben ik om deze ervaren persoon te begeleiden? Voelt de coachee mijn twijfel? En welke impact heeft dat op het coachingstraject en onze coachingsrelatie? In de workshop Succesvol als jonge, executive coach onderzoek je samen met psycholoog en coachingsexpert Tim Theeboom deze twijfels. Je leert doeltreffende manieren om met deze twijfel om te gaan en de bijbehorende valkuilen te omzeilen.

6. Een ethisch gevaar zit in een klein hoekje - Marco Tieleman
Voor iedere professionele coach zit een ethisch ongeluk in een klein hoekje. Vroeg of laat krijg je nu eenmaal met dilemma’s te maken. Denk aan een coachee die vraagt of je nog even mee een biertje mee gaat drinken. Aan een manager die al vier coachees aan je heeft doorverwezen, waarvan jij denkt: het ligt niet aan hen, het ligt aan jou! Of aan een eindgesprek met een CEO en een coachee, terwijl je net een nieuw product aan die CEO zou willen verkopen. Allemaal vraagstukken met een ethische kant.

Ben je als coach aangesloten bij NOBCO (of staat dit op je to-do-lijstje) dan heb je ervoor gekozen je te houden aan de Internationale Ethische Code. Maar wat is die code nu precies, welke waarden liggen er achter en hoe voorkom je dat je (onbedoeld) een scheve schaats rijdt? In deze workshop vertelt zeer succesvol coach Marco Tieleman je er alles over. Hij laat zien hoe gemakkelijk je in een ‘ethisch ongeluk’ verzeild kan raken, maar gelukkig ook hoe je daar weer uit kunt komen.

7. Stoere interventies - Anne de Jong
De meeste coachingstrajecten lopen als een zonnetje. Een traject kan echter ook gewoon ronduit lastig zijn. De sessies kabbelen maar wat voort zonder dat de samenwerking echt op gang komt. Je coachee blijft hangen in zijn gedrag en zelf krijg je steeds minder energie van jullie samenwerking. Aan wie ligt dat? En vooral: wat kun je eraan doen?

In deze inspirerende workshop deelt meestercoach en bestsellerauteur Anne de Jong met jou de meest stoere, spannende en onverwachte coachingsinterventies. Zo krijg je zelfs de allermoeilijkste coachingstrajecten weer op de rails.

8. De paradox van perfectionisme - Marjon Bohré
Veel mensen hebben een haat-liefdeverhouding met perfectionisme. Dat te veel niet goed is weet je wel. Maar een beetje perfectionistisch? Dat helpt toch prima bij het bereiken van je doelen? 

In de workshop ‘De paradox van Perfectionisme’ leer je hoe het werkelijk zit: perfectionisme is een gevaarlijke verslaving, die je nooit zal helpen om te groeien en te ontwikkelen. Trainer/coach Marjon Bohré leert je hoe je perfectionisme herkent, waar het vandaan komt én vooral: hoe jij je coachee (en misschien ook wel jezelf…) ervan af helpt. Deze workshop is voor coaches die werken met perfectionisten en/of zelf bereid zijn hun perfectionisme los te laten.

9. Coachen bij keuzestress - Marianne Meijers
Ontwerp je Ontwikkeling (OJO) is een doeltreffende aanpak waarmee je als coach (jong)volwassenen kunt ondersteunen die door keuzestress zijn vastgelopen. OJO is gebaseerd op de Design Thinking methode en de principes van de positieve psychologie. De methode stelt je in staat het referentiekader van je coachee eens flink op te schudden en problemen vanuit andere invalshoeken te benaderen. Zo kan je coachee tot vernieuwende inzichten komen, die helpen het probleem te herdefiniëren. Het probleem wordt een positieve uitdaging die van binnenuit komt.

In de workshop Keuzestress doorloop je samen met Marianne Meijers de zeven stappen van de OJO-ontwikkelcyclus en ga je zelf ook aan de slag met deze creatieve aanpak.

10. Burn-out – Wat ziet Ik over het hoofd? - Ans Tros
Uitputting, lege batterijen, energielekken of zelfs compleet gesloopt. De plaag van deze tijd. In deze workshop laat Ans je kennismaken en ervaren wat we collectief over het hoofd zien. En dat gaat een stap verder dan het luisteren naar je lichaam, meditatie of yoga. Ans' stelling is dat de kracht van ons bewustzijn, onze geest zich tegen ons heeft gekeerd en dat we vergeten zijn hoe we kunnen samenwerken met ons bewustzijn. In deze workshop leer je je geest letterlijk weer in de fles te krijgen met ervaringsgerichte oefeningen gekoppeld aan de psychologie van ReflAction. Je ervaart hoe de samenwerking met je bewustzijn de ‘missing link’ vormt voor je energie-huishouding. Je herkent  het verschil tussen de momenten waarop je wel, en waarop je niet wakker aanwezig bent. Het resultaat: vrijer en ontspannen aanwezig te zijn.

Maassilo Rotterdam

Informatie

Locatie
De Maassilo in Rotterdam is een inspirerende locatie voor een fantastische dag. Deze oude, industriële graansilo uit 1910 is volledig in stijl gerenoveerd en verbouwd. De originele elementen herinneren aan meer dan honderd jaar noeste arbeid. Bij binnenkomst sta je dan ook direct in een andere wereld. De Maassilo ademt de sfeer van aanpakken, van handen uit de mouwen en dat werkt aanstekelijk! Het is de perfecte plek om het dagelijkse bestaan achter je te laten en je mee te laten voeren door Coach Up!

Adres
Maashaven Zuidzijde 1-2
3081 AE Rotterdam
010 476 24 52
info@maassilo.com
www.maassilo.com

Bereikbaarheid
Centraal gelegen in het verlengde van de Erasmusbrug. Uitstekend bereikbaarheid met alle soorten vervoer, maar we raden je van harte aan om met het OV te komen. De haltes van de metro, tram, bus en watertaxi (Maashaven) liggen op minder dan 50 meter afstand van de entree. Op de kade van de Maassilo is parkeergelegenheid (maximaal 100 à 150 parkeerplekken). Op de Maashaven Zuidzijde geldt betaald parkeren tussen 09.00 uur en 18.00 uur.

Vragen?
Stuur een mail naar coachup@boom.nl of bel (020) 520 01 20.

Coronabeleid
Twijfel je over je inschrijving vanwege eventuele coronamaatregelen? We stellen je graag gerust. Mocht het event door coronamaatregelen niet doorgaan, krijg je je geld volledig terug.

Iris Kolthoff

Iris Kolthoff

Iris Kolthoff is een ervaren coach en trainer met een achtergrond in organisatie- en gezondheidspsychologie. Ze is oprichter van Canvas Rotterdam en mede-eigenaar van Blooming Stories. Naast haar eigen ondernemingen is ze ook trainer bij opleidingsinstituut NONONS, waar ze professionals opleidt tot coach.

Iris voelt zich online als een vis in het water en kan je fantastische tips en adviezen geven over online coachen.
David de Kock

David de Kock

David de Kock vormt samen met Arjan Vergeer het positiefste duo van Nederland. Hun missie? Van Nederland het gelukkigste land ter wereld maken. Hun boek 365 dagen succesvol is al vijf jaar lang een bestseller in Nederland. Met ruim 250.000 Facebook-volgers, uitverkochte seminars in AFAS Live en Ziggo Dome én een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad horen David en Arjan bij de invloedrijkste denkers van Nederland over geluk en succes. Het Parool plaatste de twee zelfs in het rijtje Paulo Coelho, Deepak Chopra en Brené Brown: mensen die anderen het best helpen met power en plezier te leven. Het geheim van hun succes en straks ook dat van jou is de 365-methodiek.

Foto: All Is Amazing
Sterre van Leer

Sterre van Leer

Sterre van Leer is al sinds 2011 de gedreven hoofdredacteur van Psychologie Magazine dat onder haar leiding is uitgegroeid tot een platform voor zelfontwikkeling met allerlei tools zoals online testen, trainingen en de ‘coachfinder’. In haar visie is het magazine als een intelligente coach die je herinnert aan je sterke kanten: verstandig, begripvol, integer, soms confronterend, maar altijd positief. Als rasoptimist ziet Sterre het als haar missie om de inzichten uit de positieve psychologie te verspreiden en elke dag een steuntje in de rug te zijn voor haar lezers.
Judith Budde

Judith Budde

Opleider en seniorcoach Judith Budde is expert op het gebied van Voice Dialogue. Ze is mede-oprichter en directeur van Opleidingscentrum het Balkon en van de Voice Dialogue Academie. Judith is co-auteur van de boeken Drama in bedrijf, de bestseller Ik (k)en mijn ikken en van Coachen met Voice Dialogue, Handboek voor begeleiders. Samen met haar team geeft ze basis-, vervolg- en masteropleidingen Voice Dialogue voor coaches, trainers en therapeuten. Daarnaast geeft ze online en overal in het land lezingen en workshops. In haar workshops maak je op speelse en dynamische wijze kennis met de transformerende kracht van Voice Dialogue.
Matthijs Steeneveld

Matthijs Steeneveld

Matthijs Steeneveld is een bevlogen coach, positief psycholoog en auteur van de boeken Optimisme - Hoop - Veerkracht - Zelfvertrouwen, #imperfectlife en Appreciative Inquiry.

Op basis van positieve psychologie, mindfulness en appreciative inquiry (waarderend onderzoeken) begeleidt hij coaches, professionals en particulieren in omgaan met stress en angst.
Tim Theeboom

Tim Theeboom

Tim Theeboom is van huis uit psycholoog en gespecialiseerd in de effectiviteit van coaching in organisaties. Hij werkt als onderzoeker, docent en coach. Momenteel is hij kerndocent, programmacoördinator en onderzoeker aan het VU Center for Executive Coaching. Ook is hij betrokken bij verschillende andere coachingsopleidingen, zoals Schouten University en RINO. Tim publiceerde verschillende artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en vakbladen en spreekt regelmatig op internationale coachingscongressen.
Anne de Jong

Anne de Jong

Anne is oprichter en mede-eigenaar van NONONS. Ze heeft 25 jaar ervaring als psycholoog, spreker, coach, trainer en opleider. Na haar studie psychologie deed ze ongeveer alle coach vervolgopleidingen die er zijn in Nederland. In 2010 besloot ze haar coachervaring te vertalen een eigen coachopleiding. Ze vond dat het anders kon. Dat coachopleidingen praktischer, slimmer en duidelijker konden. Het is haar missie om helderheid en frisheid brengen in het vak waar het vaak zwaar en moeilijk gaat, ook als het complex wordt. Ze is auteur van bekende coachboeken zoals No-nonsense coaching (2016), De bekendste methodieken voor no-nonsense coaching (2019) en No-nonsense coachen als het complex wordt (2019).
Marianne Meijers

Marianne Meijers

Ontwerpdenker Marianne Meijers is docent en studiecoach aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast heeft ze haar eigen coachingspraktijk. Ze is gespecialiseerd in kracht- en zijnsgericht coachen. In haar coachsessies en workshops combineert ze mindful en krachtgericht coachen met oefeningen en technieken uit het Design Thinking. Deze mix van creatief en positief zelfonderzoek resulteerde in de OJO-methode (Ontwerp Je Ontwikkeling). Deze doeltreffende methode ondersteunt cliënten die door keuzestress zijn vastgelopen. Marianne schreef er ook een boek over, Ontwerp je ontwikkeling, waarin ze coaches inspiratie en handvatten aanreikt.
Ans Tros

Ans Tros

Ans Tros is oprichter en creatief directeur van SchoolvoorCoaching. Zij publiceerde Dynamisch Coachen, Leiderschap door (zelf) Coaching en zal dit jaar een boek publiceren over de psychologie van ReflAction om te leren je eigen systeembeheerder te worden. Dit boek is het resultaat van haar zoektocht naar de kracht en de werking van ons onbewuste en het leren herkennen en deprogrammeren van het denken. In haar workshops leer je je eigen systeem kennen en in beheer te nemen.
Masja Slootweg

Masja Slootweg

Als LinkedIn-expert en ondernemerscoach helpt Masja ondernemers met een krachtige profilering. In 2013 startte zij haar bedrijf als social media adviseur voor ondernemers. Sinds 2016 richt zij zich specifiek op LinkedIn, vooral omdat zij merkte dat dit het enige platform is waarbij je eenvoudig en gericht klanten aantrekt. Masja heeft inmiddels al honderden ondernemers geholpen aan kwalitatieve leads en klanten via LinkedIn. Haar scherpe focus, geduld en inhoudelijke kennis maakt dat zij de expert is op het gebied van het opzetten van een LinkedIn-strategie voor jouw bedrijf.
Marjon Bohré

Marjon Bohré

Marjon is een executive (team)coach en werkt met leiders en hun aan teams aan meer menselijkheid in organisaties, vertrouwen en moedig leiderschap. Ze faciliteert leiderschapsbijeenkomsten, geeft individuele en teamcoaching en werkt als spreker en auteur op onderwerpen als menselijkheid, kwetsbaarheid en moed. Marjon is bedrijfskundige en geregistreerd A&O psycholoog. Ze is de eerste in Europa die werd gecertificeerd in het werk van Brené Brown, is Certified Dare to Lead™ Facilitator en Certified Daring Way™ Facilitator-Case Consultant. Als case-consultant werkt Marjon als mentor met aankomende facilitators naar hun certification. Marjon is de leider van de community van facilitators in Europa, Midden-Oosten en Afrika.
Aty Boers

Aty Boers

Aty Boers is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard, organisatiekundige, coach en trainer. Ze is al meer dan 20 jaar betrokken bij grote verandertrajecten, op het raakvlak van business en ICT. Daarnaast is zij mede-oprichter van adviesbureau Valuebridge en zeer succesvol als auteur. Ze schreef (samen met Marijke Lingsma) diverse boeken, waaronder De 10 principes van agile-lean teamcoaching en 75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching.
Tieleman

Marco Tieleman

Sleutelfiguur zijn in verbeteringen: Marco kreeg het van huis uit mee. Dat is zijn talent. Daarom voelt hij als Master Coach bij NOBCO en ICF de verantwoordelijkheid coachees én coachtalenten te laten groeien. Dan moet je natuurlijk wel voorop lopen in het vak. Dat doet hij door al 14 jaar jaarlijks te investeren in opleidingen, intervisie en supervisie en deze kennis actief te delen. Bijvoorbeeld als assessor, als spreker over e-coaching op internationale congressen, en als EIA-mentor bij het ondersteunen van collega’s bij hun EIA-aanvraag. Hier geniet hij intens van: zo kunnen we met elkaar steeds meer coachees écht verder helpen.

Ben (of ken) jij Coachtalent van het Jaar?

Ben jij een geweldig coachtalent en wordt het tijd dat de rest van de wereld dit ook weet? Meld je dan aan voor Coachtalent van het Jaar 2022! Naamsbekendheid, een groeiende business en een waanzinnig gaaf wedstrijdtraject wachten op jou. 

Spannend? Best wel! Leerzaam? 100%! Dus hoog tijd om jezelf uit te dagen en te laten zien wat jij in je mars hebt!

Meld je nu aan!

Voor wie?

 • Je bent opgeleid als coach en/óf je bent geregistreerd bij NOBCO, NIP, NOLOC, STIR, LvsC of ICF. Coachtalent van het Jaar is niet bedoeld voor teamcoaches.
 • Je bent als coach zicht- en vindbaar via een website of social mediaprofiel.
 • Je hebt in de afgelopen 12 maanden minstens 8 coachees onder je hoede gehad.
 • Je bent maximaal 4 jaar aan het werk als coach.

De Gouden tissuebox (en nog veel meer prijzen)

Alle inschrijvers krijgen een jaarabonnement op Coachfinder met 10% korting en de Coachfinder Jaarplanner. Met deze planner heb je alle tools in handen om heel gefocust actie te ondernemen en te gaan doen wat je echt belangrijk vindt. Stap voor stap!

Stoom je door naar de top 10, krijg je daar bovenop de online training HSP in de coachpraktijk van de Coachfinder Academy. 

De winnaar van Coachtalent van het Jaar 2022 ontvangt de Top 10 coachingsboeken van Uitgeverij Boom, een jaarabonnement op Coachfinder, een online opleiding naar keuze bij coachingsinstituut NONONS én een abonnement op de trainingen van de coachgoeroes van 365 dagen succesvol en een ticket voor Coach Up! Last but not least word je de trotse bezitter van De Gouden Tissuebox!

Word je nummer 2, dan win je de online training Video is the way uit de Tribe, de online cursus Geluksroute van NONONSE, een jaarabonnement op Coachlink en Psychologie Magazine en een ticket voor Coach Up!

En de gelukkige nummer 3? Die ontvangt de online training Jouw succesplan op 1 A3 uit de Tribe, een jaarabonnement op Coachlink en Psychologie Magazine en een ticket voor Coach Up!

De spelregels

Ronde 1
Schrijf je uiterlijk 26 januari 2022 in met foto en profieltekst van maximaal 600 tekens. Van 1 februari tot en met 15 februari maak je vervolgens zoveel mogelijk online buzz om stemmen te verzamelen. Acquisitie en netwerken zijn tenslotte key bij een goedlopende coachpraktijk. De tien coaches met de meeste stemmen gaan door naar ronde 2.

Ronde 2: 16 februari - 9 maart
Tijd om de jury te overtuigen. Dat doe je me een pitchend filmpje van maximaal 2 minuten waarin jij de jury vertelt waarom jij Coachtalent van het Jaar bent en een opname van een (geanonimiseerde) coachingssessie. Dit is een compleet gesprek van 30 minuten, inclusief opening en afsluiting (geen kennismakingssessie). Je geeft (schriftelijk) in max. 300 woorden aan hoe het voortraject eruit zag.

De 3 coaches met de meest overtuigende coachingssessie en pitch gaan door naar de finale.

Ronde 3: 16 maart - 29 maart
Je gaat de jury ontmoeten! Allereerst in een informele setting, tijdens een lunch met de jury en jouw medekandidaten. Daarna wordt het weer serieus: jij houdt een coachingsgesprek met een acteur voor de jury. De casus krijg je uiteraard vooraf toegestuurd. Op deze manier krijg jij alle ruimte om te laten zien wat je kan. In een supervisiesetting zal de jury jou evalueren en krijg jij de kans te reflecteren. Voorafgaand deelt Wouter Metz, coachtalent ‘21, nog een aantal coachingstips met je.   

Met al deze informatie op zak bepaalt de jury in onderling overleg wie Coachtalent van het Jaar wordt. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens Coach Up! op 31 maart 2022.

Waar let de jury op?

Om te beoordelen wie Coachtalent van het Jaar moet worden, kijkt de jury hoe jij het doet op de volgende onderdelen:

 • Contracteren 
 • Zelf-en omgevingsbewustzijn in het hier en nu
 • Reflectie
 • Mature coaching
 • De balans tussen ondersteunen, uitdagen, volgen en sturen 
 • Empathie tonen/verbinding maken
 • De juiste oefening/model op het juiste moment
 • De goede vraag stellen en de juiste laag raken
 • Zichtbaar durven zijn

 

De jury

Juryvoorzitter: Anne de Jong
Anne heeft 25 jaar ervaring als psycholoog, spreker, coach, trainer en opleider. Na haar studie psychologie deed ze ongeveer alle coach vervolgopleidingen die er zijn in Nederland. In 2010 vertaalde ze haar coachervaring naar haar eigen coachopleiding NONONS. Het is haar missie om helderheid en frisheid te brengen in het coachingsvak. Ze is auteur van succesvolle coachboeken, waaronder No-nonsense coaching (2016).

   

David de Kock
David de Kock vormt samen met Arjan Vergeer het positiefste duo van Nederland. Hun missie? Van Nederland het gelukkigste land ter wereld maken. Hun boek 365 dagen succesvol is al vijf jaar lang een bestseller in Nederland. Met ruim 250.000 Facebook-volgers, uitverkochte seminars in AFAS Live en Ziggo Dome én een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad horen David en Arjan bij de invloedrijkste denkers van Nederland over geluk en succes.

   
Marloes van Beersum
Marloes kent de coachwereld van binnen en buiten als uitgever van uiteenlopende boeken op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling. In de afgelopen negen jaar heeft ze tientallen coaches ondersteund bij het opzetten, schrijven en uitgeven van hun boek. Scherp op de inhoud, zacht op de relatie: een coachboek is voor haar geslaagd als het een stevige basis kent, mooie inzichten en handvatten biedt en als het even kan ook nog eens lekker weglees
   
Tim Theeboom
Tim is van huis uit psycholoog en gespecialiseerd in de effectiviteit van coaching in organisaties. Hij is kerndocent, programmacoördinator en onderzoeker aan het VU Center for Executive Coaching. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring als coach en is associate partner bij adviesbureau Reflect Academy. Tim publiceerde verschillende artikelen in wetenschappelijke vakbladen en spreekt regelmatig op internationale coachingscongressen.

 

Vragen?

Stuur een mail naar coachup@boom.nl of bel (020) 520 01 20.