Een evenement van Coachlink Academy
Samen vlammen Inschrijven
Samen vlammen
11 juni 2020
De Utrechtse Stadsvrijheid
Inschrijven

Samen vlammen


Hoe kom je samen tot een vitale organisatie met gemotiveerde, loyale teams en medewerkers? Tot een organisatie die betere en duurzame resultaten oplevert?

Op het seminar Samen vlammen, laten onder andere energie-expert Hans van der Loo, toppsychologe Elke Geraerts en inspirator Arjen Banach je zien én ervaren hoe je met elkaar een vitale en winnende organisatie realiseert. Hoe je de energie binnen jouw organisatie laat stromen en hoe je teams en medewerkers volop laat floreren. Weg van de stilstand, sleur en stress… tijd om samen te vlammen!

Vroegboekkorting

Profiteer t/m 15 maart 2020 van € 100,- vroegboekkorting. Je betaalt € 395,- i.p.v. € 495,-

Inschrijven

Deze dag wordt door Coachlink Academy en Managementboek georganiseerd. Managementboek zal de inschrijvingen en deelnemersbevestiging verzorgen. 

Bij deelname aan Samen vlammen ontvang je het volgende boekenpakket t.w.v. € 52,49:

donderdag 11 juni 2020
09:30 tot 17:00
De Utrechtse Stadsvrijheid
max 200 deelnemers
€ 495,00 (excl. btw)
 

Programma

Ochtendprogramma
09.30 - 10.00
Ontvangst en registratie
10.00 - 10.15
Kick-off met Patrick Davidson
10.15 - 11.15
Keynote Elke Geraerts
11.15 - 11.30
Korte pauze
11.30 - 12.30
Workshopronde 1
Middagprogramma
12.30 - 13.30
Lunch
13.30 - 14.30
Keynote Hans van der Loo
14.30 - 14.45
Korte pauze
14.45 - 15.45
Workshopronde 2
15.45 - 16.45
Keynote Arjen Banach
16.45 - 17.00
Afsluiting door Patrick Davidson
17.00 - 18.00
Borrel

De Utrechtse Stadsvrijheid

De Utrechtse Stadsvrijheid (DUS) is een zakelijke speelplaats voor teams die alle ruimte geeft om vrij te denken. Tussen de sessies door speel je een potje basketbal of voetbal of laat je je verrassen door een van de creatieve activiteiten. Stap uit je comfortzone en ga samen met je collega's los op de playground.

Sprekers

Loo

Hans van der Loo

Hans van der Loo is expert op het gebied van energiek veranderen. Als adviseur, publicist en spreker richt hij zich op het bevorderen van de kracht waarmee mensen, teams en organisaties in beweging te komen om uitzonderlijke prestaties te realiseren. Dat doet Hans vanuit Betterday. Dit bureau, waar Hans mede-oprichter en mede-eigenaar van is, specialiseert zich in heldere cultuuranalyses, de re...
Geraerts

Elke Geraerts

Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Elke is mede-oprichter en managing partner van Better Minds at Work en schreef de bestsellers Mentaal Kapitaal, Het Nieuwe Mentaal – Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes en Authentieke Intelligentie. Mentaal Kapitaal werd recent...
Banach

Arjen Banach

Arjen Banach is een veelgevraagd spreker op het gebied van organisatieontwikkeling, innovatie, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. In 2019 werd hij uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende sprekers in Nederland. Als host van de podcast ‘Energie aan het Werk’ trekt hij langs de opvallendste werkgevers. Arjen heeft het veelgeprezen boek Organisatievibe op zijn naam staan.

In samenwerking met

Programma

09.30 - 10.00

Ontvangst

10.00 - 10.15

Kick-off door Patrick Davidson

10.15 - 11.15

Keynote Elke Geraerts
Mentaal Kapitaal 
Versterk veerkracht en vitaliteit in je organisatie
Elke Geraerts’ verhaal over mentaal kapitaal vormt niet alleen het perfecte antigif tegen stress of burn-out, maar is ook een eyeopener voor iedereen die wil weten hoe investeren in veerkracht kan leiden tot meer productiviteit en geluk, voor jezelf en je gehele organisatie. Je gaat bovendien naar huis met een 48-uren durende uitdaging op zak, waarin Elke je stimuleert om een aantal veerkrachtige tips en tricks meteen toe te passen in de praktijk.

11.15 - 11.30

Korte pauze

11.30 - 12.30

Workshopronde 1

Viktor en Stephen Steijger
Blij(f) Wendbaar met je team
Hoe kom jij met je team (weer) aan de bal in een continu veranderende werkomgeving? Benieuwd naar een integraal handvat om te bepalen of je als team en organisatie wendbaar afgesteld staat? Deze levendige breakout sessie is gebaseerd op het boek ‘Wendbaar Werken!’ In deze sessie leer je de regie te pakken met je team. Je neemt het heft in handen om wendbaar en weerbaar te blijven in woelige tijden. Zodat je als team leert hoe je toekomstbestendig blijft en blijvend het verschil kunt maken. 

Marijke Lingsma
Coaching op basis van (team)-energie
Tijdens deze workshop laat Marijke Lingsma je zien hoe je energie effectief inzet tijdens coaching. Zowel bij individuen als teams is energie de beste voorspeller van toekomstig gedrag. Je gaat aan de slag met handige formats waarmee je per direct kunt gaan coachen op basis van energie.

Annemieke Figee en Léonie van Rijn 
Samenwerken voor gevorderden
Hoe je energievretende patronen in de samenwerking makkelijker doorbreekt
In deze workshop leer je hoe je patronen in de samenwerking, waar energie op weglekt, sneller ziet. We leren je hoe je ervoor zorgt dat jouw team patronen zelf ook ziet, bespreekbaar maakt en deze waar nodig doorbreekt. Zodat jij er niet in je eentje aan hoeft te trekken. Meer bereiken met minder energie dus!

Frank Schurink 
Gedoemanagement: een verrassend energieke opluchting
Gedoe: Iets wat veel tijd en energie vraagt, zonder dat het echt iets oplevert. Gedoemanagement maakt die tijd en energie vrij voor iets anders dan gedoe, iets wat mensen persoonlijk motiveert en organisaties een nieuwe energie geeft. Het is een heel simpel inzicht in het brein, dat enorme invloed heeft ons denken en handelen én als een opluchting ervaren wordt. 

12.30 - 13.30

Lunch

13.30 - 14.30

Keynote Hans van der Loo
Zincultuur als kickstart van nieuw werkvuur
Werkvuur – de positieve energie waarmee mensen aan het werk zijn – is niet alleen afhankelijk van individuele daden en gewoonten. Ook de culturele context ia van groot belang. Sterker nog, om je werkvuur een kick-start te geven, is het cruciaal om over een energieke zincultuur te beschikken. Wat zijn de kenmerken van zo’n zincultuur? 

Wat zijn concrete voorbeelden. Wat kun je doen om morgen met de bouw van een zincultuur te beginnen? In een spetterende presentatie krijg je antwoord op deze vragen.

14.30 - 14.45

Korte pauze

14.45 - 15.45

Workshopronde 2

Patrick Davidson en Hans van der Loo
Hoe energieke mensen & teams positieve impact maken
Tijdens deze workshop leer je niet alleen wat energie is maar ook hoe het werkt. En, belangrijker nog, je leert hoe je jezelf en je team kunt activeren om positieve impact te maken. Je krijgt de nieuwste inzichten uit onderzoek en praktijk op een rijtje gezet. Je gaat vervolgens zelf actief aan de slag met de energiezones en energiebronnen en maakt kennis met handige formats en interventies die je de volgende dag meteen kunt toepassen in je werk. 

Jaco van der Schoor
Op naar een vitaal team
Werken aan vitale organisaties vraagt om werken aan vitale teams. Vitale teams zijn team die ‘gezond’ functioneren, waar de communicatie op orde is, er steun en vertrouwen is, waar mensen zich kunnen ontwikkelen en waar ze kunnen leren. Dat vraagt aandacht voor de teamontwikkeling. Maar waar begin je? In deze workshops aandacht voor de elementen die een team tot een vitaal team maakt. Je onderzoekt hoe vitaal jouw team is en maakt een begin met een vitaliteitsplan voor je eigen team. Direct resultaat dus!

Peter Dona
Effectieve interventies voor duurzame inzetbaarheid
In deze workshop nemen we je mee in de wereld van interventies op duurzame inzetbaarheid. De keuzemogelijkheden zijn enorm, maar welke interventies werken nu echt? Peter Dona geeft je inzicht in de bewezen meest effectieve interventies op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Na deze workshop kun je weloverwogen keuzes maken, van welke interventie je wanneer inzet, waarom en met welk beoogd resultaat.

Ine van Wijk
Bewust vitaal leiderschap
Wanneer je mensen vraagt naar vitaliteit wordt er al snel gedacht leefstijl. Maar leefstijl is slechts een van de vijf aandachtsgebieden: mentaal welzijn, sociaal welzijn, zelfbewust zijn en spiritueel welzijn spelen een minstens zo belangrijke rol. Vitaal leiderschap is gebaseerd op dit complete pallet. 

In deze workshop leer je hoe je vitaliteit op de werkvloer bevordert en hoe je mensen begeleid naar het investeren in hun vitaliteit. Je leert welke factoren van invloed kunnen zijn op vitaliteitsbeleving en heb je meer inzicht om anderen te stimuleren.

15.45 - 16.45

Keynote Arjen Banach
Een organisatiecultuur die bruist
Iedere organisatie ongeacht grootte, sector of levensduur staat nu voor twee uitdagingen: inspirerend werkgeverschap en innovatief ondernemerschap. De verbindende factor tussen deze twee uitdagingen is energie. Als professionals op een fijne manier in een stimulerende omgeving hun werkzaamheden kunnen doen dan levert werk energie op. Letterlijk vertaalt is energie het 'vermogen om verandering te kunnen bewerkstelligen' en daarmee vormt energie het vertrekpunt van innovatief. Arjen Banach laat zien hoe je een toekomstgerichte organisatiecultuur creëert waar het bruist van de energie.

16.45 - 17.00

Afsluiting door Patrick Davidson

17.00 - 18.00

Borrel

DUS Utrecht

De Utrechtse Stadsvrijheid

Adres

Sophialaan 1
3542 AR Utrecht

030 200 3290
info@dusutrecht.nl
www.dusutrecht.nl

Breikbaarheid

De Utrechtse Stadsvrijheid is centraal gelegen in Midden-Nederland en daardoor goed bereikbaar.

Kom je met de auto?
Je kunt gemakkelijk en gratis voor de deur parkeren. Heb je een elektrische auto? Je kunt deze opladen via één van de 2 laadpunten op het parkeerterrein. Je vindt deze aan de zijkant van het gebouw.

Liever met het openbaar vervoer?
De snelste route is via Utrecht Centraal. Neem vanaf het busplatform bus 3 richting Zuilen of streekbus 120 richting Amsterdam Bijlmer ArenA. Je stapt uit bij halte Utrecht, Muyskenweg.

Na het uitstappen, loop je verder op de Amsterdamsestraatweg in noordwestelijke richting tot aan het eerste kruispunt (100m). Daarna sla je in zuidwestelijke richting linksaf de Muyskenweg in. Loop de gehele weg uit tot je onderaan de brug staat (300m). Hier kan je met de trap naar boven. Na ongeveer 600m ben je de brug over en ben je bij De Utrechtse Stadsvrijheid.

Plan je route

Loo

Hans van der Loo

Hans van der Loo is expert op het gebied van energiek veranderen. Als adviseur, publicist en spreker richt hij zich op het bevorderen van de kracht waarmee mensen, teams en organisaties in beweging te komen om uitzonderlijke prestaties te realiseren. Dat doet Hans vanuit Betterday. Dit bureau, waar Hans mede-oprichter en mede-eigenaar van is, specialiseert zich in heldere cultuuranalyses, de realisatie van krachtige gedragsveranderingen en gewenste prestatieverbeteringen.
Hans van der Loo is schrijver van bestsellers als Waar haal je de energie vandaan?, Kus de visie wakker, Musk Mania, We hebben er zin in, Energy Boost en Vaart maken.
Geraerts

Elke Geraerts

Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Elke is mede-oprichter en managing partner van Better Minds at Work en schreef de bestsellers Mentaal Kapitaal, Het Nieuwe Mentaal – Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes en Authentieke Intelligentie. Mentaal Kapitaal werd recent uitgebracht op de internationale markt, getiteld Better Minds en wordt momenteel in het Chinees vertaald. Elke weet altijd weer over het brein te inspireren en inzichten te geven die een levenslange impact kunnen hebben.
Banach

Arjen Banach

Arjen Banach is een veelgevraagd spreker op het gebied van organisatieontwikkeling, innovatie, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. In 2019 werd hij uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende sprekers in Nederland. Als host van de podcast ‘Energie aan het Werk’ trekt hij langs de opvallendste werkgevers. Arjen heeft het veelgeprezen boek Organisatievibe op zijn naam staan.
Davidson

Patrick Davidson

Patrick Davidson helpt mensen & teams om op eigen kracht te veranderen. Hij schreef de bestsellers Werkvuur: hoe energieke mensen & teams positieve impact maken , Waar haal je de energie vandaan? en het in 8 talen verschenen Musk Mania. Samen met Hans van der Loo is hij eigenaar van betterday en EnergyFinder. Patrick is daarnaast veelgevraagd spreker en een inspirerende dagvoorzitter. Gefascineerd door mensen en teams die zichzelf overtreffen. Hij weet precies hoe jij met je team beter kunt presteren en bezorgt je in minder dan een dag een vliegende (door-)start.
Steijger

Stephen Steijger

Stephen Steijger is ervaringsdeskundige en expert op het gebied van teamontwikkeling. Daarnaast is hij geaccrediteerd senior NOBCO-coach. Hij werkt vanuit Optimaal Talent aan training en coaching van personen, teams en organisaties op het gebied van HR, (verander)management en persoonlijke effectiviteit. Samen met Viktor en Erik Steijger schreef hij onder andere Top 10 voor topteams en Wendbaar werken.
Steijger

Viktor Steijger

Viktor Steijger is ervaringsdeskundige en expert op het gebied van teamontwikkeling. Met zijn broer Stephen werkt hij vanuit Optimaal Talent aan training en coaching van personen, teams en organisaties op het gebied van HR, (verander)management en persoonlijke effectiviteit. Met Stephen en Erik Steijger schreef hij onder andere Top 10 voor topteams en Wendbaar werken.
Lingsma

Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is oprichter, directeur en partner van opleidingsinstituut Coach Boulevard. Ze heeft meerdere bestsellers op haar naam staan waaronder de Coachingskalender en standaardwerken als Aan de slag met teamcoaching. Ze wordt ook wel de ‘Grand Lady’ van het coachen genoemd. Die titel dankt ze aan haar pionierswerk op het gebied van systeemgerichte coaching in organisaties. Ze gelooft in het potentieel van mensen en in hun doorlopende ontwikkeling. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel in plaats van naar de afzonderlijke delen. In haar benadering staat de alledaagse interactie in het hier-en-nu centraal.
Figee

Annemieke Figee

Annemieke is psycholoog en teamcoach. Samen met Léonie van Rijn is zij eigenaar van Firijn. Hun gezamenlijke missie is om complexe teamzaken simpel te houden. Zij coachen teams met relatief simpele interventies die grote impact hebben. Ze hebben een eigen methodiek ontwikkeld om hardnekkige patronen in teams te veranderen, waarin de ongeschreven regels van het team een grote rol spelen. Ze trainen en coachen ook managers en teamcoaches in hun methodiek. Kenmerkend voor Annemieke zijn haar scherpe analyses en resultaatgerichtheid. Vanuit zachtheid houdt ze teams stevige spiegels voor en leert hen hoe ze die zélf kunnen doorbreken.
Rijn

Léonie van Rijn

Léonie van Rijn is psycholoog en teamcoach. Samen met Annemieke Figee is zij eigenaar van Firijn. Hun gezamenlijke missie is om complexe teamzaken simpel te maken en houden. Zij coachen teams met, op het oog, simpele interventies die grote impact hebben. Ze begeleiden organisaties bij cultuurverandering. Hierbij maken ze gebruik van hun eigen methodiek om hardnekkige patronen in teams te veranderen. De ongeschreven regels van het team spelen hierin een grote rol. Kenmerkend voor Léonie zijn haar oprechtheid, rust en resultaatgerichtheid. Met humor en compassie legt ze patronen in teams bloot. Hier stopt ze echter niet. Ze pakt door tot er resultaten geboekt zijn.
Schurink

Frank Schurink

Frank Schurink is een creatieve duizendpoot. Als bedenker van Gedoemanagement helpt hij mensen om hun persoonlijke mogelijkheden beter te benutten. Hij is ook oprichter-directeur van Okapi Corporate Identity Atelier, dat bedrijven helpt bij het ontwikkelen van passende identiteiten die energie geven en gedoe minimaliseren. Frank Schurink geeft inzichtelijke, confronterende en humoristische lezingen, trainingen en workshops rond het thema Gedoemanagement. Gedoe is een prachtige bindende factor tussen mensen van alle rangen en roept bij iedereen wel herkenning op. Interessant is dan de vraag wat gedoe is en wat het doet met de dynamiek van jou en je organisatie? Is er een effectieve en praktische manier om er mee om te gaan?
Schoor

Jaco van der Schoor

Jaco van der Schoor is directeur van Mensen in Bedrijf en expert op het gebied van teamontwikkeling en samenwerking binnen teams. Hij adviseert en begeleidt teams van grote organisaties. Jaco gaat analystisch én sensitief te werk. Hij beleeft veel plezier aan het bedenken van nieuwe ideeën en het delen van kennis. Die kennis deelt hij via trainingen en in zijn boeken en artikelen. Daarnaast ontwikkelde hij samen met Thijs Rijnbergen TeamQ, een online tool waarmee je kunt meten hoe je team ervoor staat. Hij is auteur van diverse boeken, waaronder Tools voor teams (2016). Dit jaar verschijnt het boek Teams van de toekomst van zijn hand.
Dona

Peter Dona

Drs. Peter Dona is eigenaar van adviesbureau Dona HR Advies BV, adviseurs op het gebied van duurzame inzetbaarheid, integraal gezondheid management en strategisch HRM. Daarnaast is hij medeoprichter en eigenaar van adviesbureau Donysium BV, gespecialiseerd in vraagstukken van strategische personeelsplanning en HR risicomanagement. Peter adviseert verzekeraars, arbodiensten, grote ondernemingen en mkb-bedrijven in vrijwel alle sectoren over productiviteitverbeteringen, duurzame inzetbaarheid, HRM en strategische personeelsplanning. Peter is tevens kerndocent bij Avans Plus en betrokken bij meerdere post-hbo en masteropleidingen.
Wijk

Ine van Wijk

Ine van Wijk is trainer/coach bij Vitalogisch. Zij begeleidt mensen bij het ontdekken van hun talenten en drijfveren. Daarnaast helpt zij organisaties en personen van ‘weten’ naar ‘doen’.